09 Mart 2004 22:00

ÖDP ilkeli davranmalı

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde ÖDP belediye başkan ve belediye meclis üyesi adaylarını çekti. ÖDP'den yapılan açıklamada bu kararın CHP'nin Nilüfer Belediye Başkan Adayını desteklemek üzere verildiğini bildirildi.

Paylaş
Bursa'nın Nilüfer ilçesinde ÖDP belediye başkan ve belediye meclis üyesi adaylarını çekti. ÖDP'den yapılan açıklamada bu kararın CHP'nin Nilüfer Belediye Başkan Adayını desteklemek üzere verildiğini bildirildi. Güçbirliği'ni oluşturan partiler bu kararı eleştirerek, ÖDP'yi ittifakın ilkelerine uymaya çağırdı. ÖDP'nin Nilüfer'de seçimlerden çekilme kararına Güçbirliği bileşenlerinden tepki geldi. SHP Nilüfer İlçe Başkanı İbrahim Mart, Güçbirliği adayları dışında bir başka aday ya da parti desteklemek gibi bir açıklama yapılmasını doğru bulmadıklarını belirterek, Güçbirliği'nin hukuku neyi gerektiriyorsa o şekilde davranılması gerektiğinin altını çizdi. ÖDP'nin Nilüfer'deki CHP adayını destekleme kararının "İttifak falanca adayı destekliyor" şeklinde yorumlanmasının doğru olmadığını, çünkü destekleme kararının Güçbirliği'nin kararı olmadığının vurguladı.

Kestel'de de aynı tutum EMEP Bursa İl Başkanı Cengiz Yıldız da, "Maalesef ÖDP'nin Bursa İl Örgütü bu tutumlarını Kestel'de de devam ettirmektedirler. Güçbirliği içinde yer alan partimiz işçiler, emekçilere, halka sorumluluğumuz gereği Bursa'nın her yerinde Güçbirliği'nin programıyla ve Güçbirliği'nin çıkardığı adayları destekleme kararı almıştır" dedi. İktidarda olan AKP hükümetinden hiçbir farkı olmayan CHP'nin adaylarının desteklenmesinin Güçbirliği ilkelerine uymayan bir tutum olduğunu söyleyen Yıldız, ÖDP'nin bu tavrından bir an önce vazgeçmesi gerektiğini ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

Güçbirliği'ni bilsek niye çalışmayalım?

SONRAKİ HABER

SP ve AKP'liler birbirine girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa