26 Şubat 2004 22:00

Mahalleli Özdemir için birleşti

Mevlana Mahallesi Gebze'nin en yoksul iki semti Gaziler ile İnönü arasında kalıyor. Adı yeni, ama sorunları eski. Yoksulluk ve işsizlik kendisini her yerde belli ediyor. Muhtarlığa aday olan Özgen Özdemir'in en büyük destekçisi gençler.

Paylaş
Gebze'de işsizliğin ve yoksulluğun en ağır şekilde yaşandığı mahallelerin başında Mevlana Mahallesi geliyor. Yasal olarak daha yeni mahalle statüsüne geçen bu bölgenin sorunları ise oldukça eski. Şimdiye kadar gelen muhtarların hiçbirisi bu dertleri çözecek bir çalışmanın içine girmemiş. Mahalle gençleri ve emekçileri 28 Mart yerel seçimlerinde bu gidişe dur demek istiyor. MHP'ye, AKP'ye dahi oy veren gençler Özgen Özdemir'in muhtar adaylığında birleştiler. Özdemir aday olmadan önce de kayıt ve karne parasına karşı başlatılan imza kampanyasında, su ve emkeğe yapılan zamların geri alınması için yapılan eylem ve etkinliklerde, sendikalaşan işçilerin yanında yer almıştı. Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan olmak üzere 81 ilden insanın göç ederek bu mahalleye yerleştiğini söyleyen Özdemir, her yöreden insanı daha iyi bir yaşam için bir araya getireceklerini söyledi. Başta gençliğe önem verdiklerini ve "Gençlik kazanacak" sloganıyla yola çıktıklarını dile getiren Özdemir, ilk icraatlarının genlçik ve kültür evi kurmak olacağını söyledi. Burası yoluyla uyuşturucu ve yoz kültürün kötü etkilerini kıracaklarını, meslek edindirme kursları açacaklarını, sinema, tiyatro gibi etkinlikleri mahalleye taşıyacaklarını kaydeden Özdemir, halkın sağlık ve eğitim sorunlarının çözülmesi için de başta bu alanda örgütlü meslek odaları ve sendikalarla işbirliği yapacaklarını vurguladı. Muhtarlık adına 24 saat hizmet verecek bir ambulansın hizmete sunulacağını, halk ekmek büfelerini çoğaltılacağını kaydeden Özdemir, herkesi mahalleyi birlikte yönetmeye çağırdıkklarını dile getirdi. Nasıl yapılacak? "Bunu nasıl yapacaksınız?" sorusuna "Mahallede oluşturacağımız halk meclisleri yoluyla" diye yanıt veren Özdemir, oluşturacakları meclisi şöyle anlattı: "Her mahalle ve sokakta temsilciler belirleyeceğiz halk meclisini oluşturacağız. Bu meclis yılda 3-4 kez bir araya gelerek yapılacaklara karar verecek. Azalar ve halktan seçilen 6 kişinin oluşturacağı denetim kurulu da hizmetleri ve yapılacakları denetlmeyecek." Daha güzel ve yaşanabilir bir mahalleyi halktan alacakları güçle ve halkla birlikte yapacaklarını dile getiren Özgen Özdemir, Mevlana Mahallesi'ni verilen hizmet ve yönetim biçimiyle Gebze'de örnek gösterilen bir mahalle haline getireceklerini söyledi.

Ayrımcılığa son Muhtarın mahalle dışındaki sorunlara da duylarlı olması gerektiğini dile getiren Özdemir, "Mahallemizde oturan insanlar işçi vce emekçi. Onların fabrikalarında yaşadığı sorunlar, sendikalaşma çalışmaları bizim sorunusuzdur. Onlara her türlü desteği vereceğiz. Özelleştirmeler, halka saldırı yasaları da bizim dışımızda değil" diye konuştu. Ayrımcılık üzerinden oy toplanmasına tepki gösteren Özdemir, bu sekiyde seçilen kişilerin seçim sonrasında oy aldıkları kesimler için çalıştıklarını kaydetti. Kendilerinin ortaya koyduğu anlayışla bu ayrımcılığa son vereceklerini ifade eden Özdemir, "güvenilir ve sözünü tutan" biri olarak bilinmesinde Emeğin Partisi'nin rolünün büyük olduğunu kaydetti.

ÖNCEKİ HABER

Güvenpark neyi simgeliyor?

SONRAKİ HABER

Tuzla şölene hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...