22 Ağustos 2002 21:00

Perde yeni oyunlarla açılacak

Devlet Tiyatroları (DT) 2002-2003 sanat sezonuna, 28 sahnesinde yerli yazarların eserleriyle 1 Ekim'de "merhaba" diyecek.

Paylaş
Devlet Tiyatroları (DT) 2002-2003 sanat sezonuna, 28 sahnesinde yerli yazarların eserleriyle 1 Ekim'de "merhaba" diyecek. Repertuvarında yerli oyunlara ağırlık veren DT'de, 1-10 Ekim tarihleri arasında Türk yazarların imzasını taşıyan 25 yeni eserin prömiyeri yapılacak. Sezonun ilk oyunlarında yerli yapıtlara yer veren DT, geçen sezonda ilgi gören 34 yapıtı da yeniden sanatseverlerle buluşturacak. DT Genel Müdürü K. Lemi Bilgin, 1 Ekim'de perdelerini 28 ayrı sahnede yerli yapıtlarla açacaklarını söyledi. Türkiye genelinde bu yıl yerli yazarları ve yetişmekte olan genç tiyatro yazarlarını teşvik etmeyi amaçladıklarını ifade eden Bilgin, "Bu nedenle sezonu yerli yazarlarımızla açacağız. Çalışmalarımızı da ona göre yaptık" dedi. Bilgin, şöyle konuştu: "Mümkün olduğu kadar da çeşitliliği sağlamaya çalıştık. Yani bir yazarımızın bir oyununu, iki oyununu aynı anda değil de aşağı yukarı 25-26 oyun değişik yazarımıza paylaştırdık. Açılış oyunlarımızın tümü yerli oyunlar olacak. Hemen arkasından da yerli ve yabancı yazarların oyunlarına yer vereceğiz. Bu arada, geçen sezonda beğenilen, seyircisini bulan oyunlarımız da devam edecek."

'Abdülcanbaz' Adana'da ADT Müdürü Mustafa Kurt da, 2002-2003 sanat sezonuna, yerli yazarların 4 oyunuyla merhaba diyeceklerini söyledi. ADT, sezonun ilk yarısında 3 yeni oyunla sanatseverlerin karşısına çıkacak. Ayrıca, geçen sezon oynanan Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı ve Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Kemal Başar'ın yönettiği "Kızılırmak", bu sezonda da izleyiciyle buluşmaya devam edecek. Perdelerini 15 Ekim'de İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Metin Belgin'in yöneteceği Turhan Selçuk'un eserinden oyunlaştırılan "Abdülcambaz"la açacak olan ADT, ardından 18 Ekim'de Mersin'in Tarsus ilçesi 75. Yıl Kültür Sitesi Sahnesi'nde, ADT Müdürü Mustafa Kurt'un yöneteceği Melih Cevdet Anday'ın "İçerdekiler" adlı eserinin prömiyerini yapacak. ADT sanatçılarından Tolga Tekin'in yönettiği Fikret Terzi'nin, "Akıllı Soytarı" adlı çocuk oyunu ise 27 Ekim'de izleyici karşısına çıkacak.

ÖNCEKİ HABER

Ayrı dünyaların filmleri

SONRAKİ HABER

Truva arkeolog okulu gibi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...