18 Eylül 2001 21:00

"Kurt Cobain'i endüstri öldürdü"

Ünlü rock yıldızı Kurt Cobain'in dul eşi Courtney Love, Cobain'in, çevresindeki insanlar tarafından "sistematik olarak yok edildiğini" söyledi.

Paylaş
"Kurt Cobain'i endüstri öldürdü"Tania Branigan - The GuardianÜnlü rock yıldızı Kurt Cobain'in dul eşi Courtney Love, Cobain'in, çevresindeki insanlar tarafından "sistematik olarak yok edildiğini" söyledi. Kendisi de müzik piyasasanın bizzat içinde olan Love, eşinin, konumundan yararlanmayı ve keyif almayı bilseydi şu anda yaşıyor olacağını öne sürdü.Aynı zamanda oyunculuk da yapan Love, samimi bir röportaj sırasında, kocasının ölümünde meslektaşlarından gördüğü kıskançlıkların ve müzik endüstrisinde yaşadığı sömürülerin etkili olduğunu söyledi.

'Engelleyebilirdim'Nirvana'nın solisti Cobain, 1994 Nisanı'nda, Seattle'daki evinde kendini vurarak ölmüş ve ardında bir intihar notu bırakmıştı. Notta, artık hiçbir şeye tutku beslemediğini ve iki yaşındaki kızı Frances Bean'in kendisi olmadan daha iyi bir yaşam sürdüreceğine inandığını söylüyordu.Nirvana'yı şöhretin doruklarına çıkaran, Cobain'i ise rock tutkunlarının idolü haline getiren Nevermind albümünün piyasaya çıkışının 10'uncu yıldönümü vesilesiyle, NME dergisi ile yaptığı röportajda Love, "Yöneticiler ve doktorlar, onun bir insan olduğunu düşünmeden, sonuna kadar kullandılar. Sistemli bir biçimde yok edildi. Şu anda bunu durdurabilecek bilgeliğe ve kabiliyete sahibim. Ve o zaman da bunu durdurmak çok kolay olabilirdi. Ne yazık ki farkında değildim" diyor.Courtney Love, daha önce de kocasının ölümü hakkında konuşmuştu, ancak hiçbir zaman bu denli keskin değildi söyledikleri. Cobain'in, kendisi daha fazla destek olsaydı, eroin alışkanlığından kurtulabileceğine inanıyor ve daha önceki intihar girişimlerini "ergenlik fantezileri" olarak değerlendirdiğini, dikkate almadığını üzülerek açıklıyor Love. "REM'in Michael Stipe'ından, U2'nun Bono'sudan çok şey öğrenebilirdi. İhtiyacı olan şey, 'normal' bir rock yıldızı olmanın yollarını öğrenmekti." "Bana öyle geliyor ki, Bono ve Stipe ona şöyle derlerdi: 'Yanlışsın dostum! Keith Richards'la oda arkadaşı ol, gidip kendine pahalı bir şeyler al, sakin ol. Bunları yapmaya hakkın var, hatta senden beklenen de bu.' Eğlenmek istiyordu ama buna hakkı olmadığını düşündü."

Eski şarkılarLove, eşinin ölümünden sonra, Kurt Cobain'in şarkılarından birinin piyasaya çıkarılması ile ilgili olarak Nirvana grubu ile yasal sorunlar yaşamıştı: "Ben de Cobain'in bıraktığı şarkıları herkesle paylaşmak gerektiğine inanıyorum, ama bir kısım menajerin ve avukatın, yaşarken nefret ettikleri bir kişi üzerinden büyük paralar kazanmasına göz yumamayacağım."
ÖNCEKİ HABER

Durmuş Danıştay'a takıldı

SONRAKİ HABER

Faiz operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa