25 Ağustos 2001 21:00

Üzeyir Garih öldürüldü

Alarko Holding Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Garih, Eyüp Fevzi Çakmak Mezarlığı'nda dün bıçaklanarak öldürüldü.

Paylaş
Üzeyir Garih öldürüldüAlarko Holding Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Garih, Eyüp Fevzi Çakmak Mezarlığı'nda dün bıçaklanarak öldürüldü. Mezarlığın Piyer Loti çıkışına yakın bir yerde, saat 14.45 sıralarında cesedi bulunan Üzeyir Garih'in, vücudunun 10 ayrı yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü belirtildi.İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Garih'i öldüren zanlının kimliğini tespit ettiklerini açıkladı. Yücelen, gazetecilerin ısrarlı sorularına karşın isim vermekten kaçındı. Yücelen'in açıklamasından sonra katil zanlısının yakalandığı bildirildi.Garih'in cesedi üzerinde ve olay yerinde yapılan ilk savcılık incelemesinde, işadamının başka bir yerde öldürülüp cesedinin mezarlığa getirildiği yönünde bir bulguya rastlanmadı. Garih'in öldürüldüğü haberi alması üzerine hemen mezarlığa giden İstanbul Emniyet Müdür Vekili Hasan Özdemir, olay yerindeki incelemelere bizzat katıldı.

Yücelen İstanbul'daİçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, Garih'i öldüren zanlının kimliğinin kendilerince bilindiğini belirterek, "Şüpheler bir şahıs üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bu şahıs aranıyor. Muhakkak bu şahsı bulacağız. Bu şahsı bulmadan olayı şu veya bu tarafa çekme düşüncesi yanlış olur" dedi.İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, Emniyet Müdür Vekili Hasan Özdemir'in makamında gazetecilere açıklama yapan Yücelen, işadamı Üzeyir Garih'in, Bulgar Heyeti'ni kabul ettikten sonra, yalnız olarak, otomobili de kendi kullanarak 12.50 sıralarında Eyüp'e geldiğini anlattı.Otomobilini parka bırakarak, 250 metre uzaklıktaki Eyüp Mezarlığı'na giden Garih'in burada bir kişinin mezarını ziyaret ettiğini kaydeden Yücelen, "Önceden de sık sık bu mezarı ziyaret geliyormuş. Olaydan sonra arkadaşlarımızın Garih'in cesedi üzerinde yaptıkları incelemelerde, vücudunun 8 ayrı yerinden bıçaklanarak öldürüldüğünü tespit etti. İlk tespitlere ve bulgulara göre, olayın bir örgüt tarafından planlı yapılmamış olduğu, bu olayın arkasında bir örgütün olmadığı sanılmaktadır" dedi.Yücelen, Garih'in kimi ziyaret ettiği yönündeki sorulara da, küçük yaşta kendisine yardımcı olan bir kişinin mezarını ziyaret ettiğini, bu ziyareti sık sık gerçekleştirdiğini belirterek, bu mezarın sahibinin ismi konusunda bilgi vermedi. Akşam saatlerinde açıklanan otopsi raporunda ise, Garih'in 10 bıçak darbesi aldığı, vücudundaki yaralardan 7'sinin öldürücü olduğu belirtildi.
ÖNCEKİ HABER

Gözleri yastık altında

SONRAKİ HABER

Polis hukuk tanımıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...