29 Mayıs 2000 21:00

Madalyalı hayali ihracatçı

   cuma günü DGM'de

Paylaş
Madalyalı hayali ihracatçı
   cuma günü DGM'de
"Paraşüt Operasyonu"nu yürüten DGM Cumhuriyet Savcısı Talat Şalk, "Haksız yollardan elde ettiği anlaşılırsa Altınbaş'ın mal varlığına el konulabilir" dedi. Cumhuriyet Savcısı Şalk, gazetecilerin "Paraşüt Operasyonu" ile ilgili sorularını yanıtladı. Şalk, Altınbaş Holding'in sahibi Yasin Altınbaş ile ilgili olarak birçok ihbar alındığını ve bu ihbarların ciddi olduğu anlaşılınca operasyonun yapıldığını belirtti. Altınbaş'ın geçtiğimiz cuma günü saat 19.30 sıralarında gözaltına alındığını ifade eden Şalk, halen gözaltında olan 17 kişinin sorgulanmasına Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü'nde devam edildiğini söyledi.
Müfettişler inceliyor
Savcı Şalk, 12 uzman maliye müfettişinin de operasyona destek verdiğini ve Gaziantep'ten çuvallarla gelen dosya ve evrakın incelendiğini bildirdi. Operasyonun genişletilerek devam ettiğine işaret eden Şalk, "Haksız yollardan elde ettiği anlaşılırsa Altınbaş'ın mal varlığına el konulabilir" diye konuştu. Savcı Şalk, Yasin Altınbaş'ın bürokrasiyle ilişkiyi nasıl kurduğunu bilmediklerini belirterek, "Bağışlar yaparak mı, yoksa okullar yaptırarak mı kurduğunu araştırıyoruz. Buna göre bürokratlarla olan ilişkisi ortaya çıkacaktır" dedi. Talat Şalk, soruşturma henüz tam netlik kazanmadığı için hangi maddeden dava açılacağının belli olmadığını, zanlıların cuma günü DGM'ye çıkarılacağını ifade etti.
10 yönetici gözaltında
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanlığı'nca, "hayali ihracat ve yolsuzluklar" ile ilgili olarak yürütülen çalışma kapsamında, Altınbaş Holding'in Gaziantep'teki idari bürolarına operasyon düzenlendi. Altınbaş Holding'in Gaziantep, Nizip ilçesi ve Kilis'te büyük gizlilik içerisinde yürütülen operasyon kapsamında, çok miktarda evraka el konuldu. Aralarında Altınbaş Holding üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alınarak Ankara'ya götürüldü.
CHP'nin adayıydı
Gaziantep'in Nizip ilçesinde yaptığı çeşitli yatırımlarla adını duyuran Yasin Altınbaş, tüm şirketlerini Altınbaş Holding adı altında topladı.
Kilis Öncüpınar ve Gaziantep Kargamış gümrük kapılarından yaptığı büyük miktarlardaki ihracatla tanınan Altınbaş Holding'in 300 adetlik bir TIR filosu da bulunuyor.
Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Altınbaş, yaptırdığı okul ve sağlık yatırımları nedeniyle "hayırsever" bir işadamı olarak tanınıyor. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in "Devlet Üstün Hizmet Madalyası" ile ödüllendirdiği Yasin Altınbaş, son seçimlerde CHP'den 4. sıra milletvekili adayı olmuştu.
Taşar bilmiyormuş
Öte yandan ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Taşar, Gaziantepli işadamı Yasin Altınbaş ile ilgili iddialar konusunda, "Gazetelerde okuduklarından başka bilgiye sahip olmadığını" söyledi. Taşar, ANAP Başkanlık Divanı toplantısına katılmak üzere genel merkeze gelişinde, basın mensuplarının, işadamı Altınbaş ile ilgili iddialara ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Altınbaş'ı tanıyıp tanımadığını sorması üzerine Taşar, "İsmi Gaziantep'te herkes tanır. Ama şu anda, gazetelerde okuduklarımdan başka bilgiye sahip değilim. Gazetelerde ne varsa, siz ne biliyorsanız, ben de onu biliyorum" dedi.
Taşar, "Bu kadar hızlı yükselişi dikkatinizi çekmiş miydi" sorusunu ise "soruşturmayı" gerekçe göstererek yanıtlamadı.
ÖNCEKİ HABER

Kültürel alanda da mücadele sürmeli

SONRAKİ HABER

ILO bağımsız değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...