22 Ocak 2000 22:00

Kuriş'in cesedi teşhis edildi

Hizbullah'a yönelik operasyonlar sırasında Konya'daki bir villanın bodrumunda bulunan 4 cesetten birinin 1.5 yıl önce kaçırılan Konca Kuriş'e ait olduğu kesinleşti.

Paylaş
Kuriş'in cesedi teşhis edildi
Hizbullah'a yönelik operasyonda, Konya'nın merkez Meram ilçesi Yunus Emre Mahallesi'ndeki tripleks bir villanın bodrum katında gömülü halde bulunan 4 cesetten birinin 1998'de Mersin'den kaçırılan Konca Kuriş'e ait olduğu kesinlik kazandı. Hizbullah'a yönelik yurt genelinde sürdürülen operasyonlar da devam ediyor.
Mersin'den Konya'ya gelen Konca Kuriş'in eşi Orhan Kuriş, kayınbiraderi Halil Kuriş, oğlu Yahya Kuriş ve ağabeyi Mehmet Genç, saat 10.40 sıralarında Numune Hastanesi Morgu'na giderek, cesedi teşhis etti. Mehmet Genç, morg çıkışında yaptığı açıklamada, sözlerine "Maalesef Konca'yı kaybettik" diyerek başladı.
Oldukça üzgün olduğu gözlenen Genç, Kuriş'in diş yapısından teşhis edildiğini belirterek, "Damak oturdu, bir de doktorundan diş haritasını aldık, doğruladılar. Diş yapısı gerçeği açık seçik ortaya koydu. Bu katiller yargı önünde cezalarını bulacaklar. Zaten diş yapısı parmak izi gibi bir konu olduğu için başka da bir şey olamaz. Konuyla ilgili bir bilgimiz yok. Tabii fiziki bozulmalar var, biz sadece Konca'yı teşhis ettik" dedi.
Bir gazetecinin "Size işkence kasetlerini izletmişlerdi, o zaman inanmadığınızı söylemiştiniz. Şimdi şu anda görüşleriniz değişti mi?" sorusu üzerine Mehmet Genç, "İşkence kasedi diye bir şey yok. İstanbul Emniyeti'ne verilmiş bir sözümüz var. Bazı şeyleri onlar açıklar. Bizim yetkimiz yok, ama o kaset bizi rahatsız eden bir kaset değil. Basında çok abartıldı" dedi.
Mehmet Genç, kardeşinin ne zaman öldürüldüğü konusunda bir açıklama yapma yetkisinin olmadığını belirterek, "Gerekli açıklamayı Emniyet Müdürlüğü yapacaktır. Çünkü, bize çok yardımcı oldular. Biz de onların alanına girip açıklama yapamayız" diye konuştu.
"İslamcı feminist" olarak tanınan Yazar Konca Kuriş, 17 Temmuz 1998 tarihinde Mersin'de evinin önünde silahlı üç kişi tarafından kaçırılmıştı.
Operasyonlar sürüyor
Hizbullah'a yönelik yurt genelinde sürdürülen operasyonlar devam ediyor. Adana'da, bir eve polis tarafından baskın düzenlendi. Operasyonda 2 tabanca, bir mikro teyp, bayıltıcı sprey ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Hizbullah'a yönelik olarak Siirt'te gerçekleştirilen operasyonda 20 kişi Batman'da ise 3 kişi gözaltına alındı.
Adana Emniyet Müdür Yardımcısı Muzaffer Çetinkaya, yaptığı açıklamada, ele geçirilen tabancaların balistikte incelendiğini ve bazı olaylarda kullanılmış olabileceğini ifade ederek, ''İstanbul ve Ankara'da devam eden operasyonları ve eldeki bilgileri değerlendirerek operasyonlara devam edeceğiz" dedi.
Adana'da 7 kayıp var
Emniyet Müdür Yardımcısı Çetinkaya, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bazı kişilerin Hizbullah tarafından kaçırıldığı yolunda herhangi bir müracaatın olmadığını kaydederek, ''Ancak, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne 1998-1999 yılları arasında kayıp 7 kişi için müracaat var. Bunların da örgüte katıldıklarını veya kaçırıldıklarını sanıyoruz'' dedi. Çetinkaya, kayıp 7 kişinin Uğur Gökdemir, Faik Oyunlu, Erhan Terzioğlu, Ahmet Ekinci, Hüseyin Bayburt, Mehmet Beşir Can ve Bülent Doğan olduğunu da sözlerine ekledi.
Öte yandan, Üsküdar'da gömülü halde cesetleri bulunan işadamları Cihangir Gaffari Negiş ve Ramazan Yaşar, Malatya'da toprağa verildi. Törene, her iki işadamının aileleri ve yakınları katıldı.
ÖNCEKİ HABER

Ecevit'in bilmediği (!) kesin bulgular!..

SONRAKİ HABER

Avrupa Birliği yalanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...