07 Aralık 1999 22:00

OHAL'e demokrasi yolculuğu

OHAL uygulamasını protesto eden memur ve işçi sendikaları ile Türkiye Yazarlar Sendikası yöneticileri, bugün Diyarbakır'a giderek çeşitli temaslarda bulunacaklar.

Paylaş
OHAL'e demokrasi yolculuğu
İstanbul'daki çeşitli kamu ve işçi sendikaları ile Türkiye Yazarlar Sendikası yöneticileri, bugün Olağanüstü Hal bölgesi kapsamında bulunan Diyarbakır'a giderek, çeşitli temaslarda bulunacaklar. OHAL uygulamasının uzatılmasını protesto eden heyet, temasları sırasında, bölgede yaşanan antidemokratik uygulamalara son verilmesi, sendikacılar ve aydınlar üzerindeki baskıların son bulması, sendika kapatma ve sürgün gibi uygulamaların durdurulması, bölge insanlarının talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda bir barışın sağlanması taleplerini dile getirecekler.
TÜMTİS Genel Başkanı Sabri Topçu, KESK MYK Üyesi İbrahim Kudiş, Genel-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı İsmail Özhamarat, Türkiye Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Güngör Gençay, İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Haber-İş Sendikası İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu, Petrol-İş Sendikası İstanbul Şubesi Başkanı Nesim Aksakal'dan oluşan heyetin programı şöyle: Saat 09.00'da Yeni Evrensel gazetesinin Diyarbakır bürosu ziyaret edilecek. 10.00'da Özgür Bakış gazetesinin Diyarbakır bürosu ziyaret edilecek. 11.00'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gidilecek. 12.00'da Demokrasi Platformu ile Tes-İş Sendikası Diyarbakır 1 No'lu Şube'de görüşülecek. 15.00'te Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yapılacak.
OHAL kaldırılsın
Heyet adına yapılan açıklamada, Milli Güvenlik Kurulu'nun isteği doğrultusunda Meclis'in OHAL uygulamasını aralık ayı başından itibaren 4 ay süreyle uzatılmasını kararlaştırdığı hatırlatılarak, "Hükümet ve Meclis'in bu kararı, bugüne kadar bölgede yaşanan antidemokratik uygulamalara, hukuksuzluğa, temel hak ve hürriyetlere yönelik baskı ve engellemelere verilmiş bir destek anlamına gelmektedir" denildi. Açıklamada, bu nedenle heyetin amacının; başta OHAL'in uzatılması kararı olmak üzere bütün bu uygulamaları protesto etmek, OHAL'in kaldırılması ve bölgede yaşamın normalleştirilmesini isteyen emek ve demokrasi güçlerinin sesini duyurmak olduğu vurgulandı.
ÖNCEKİ HABER

Helsinki sendromu

SONRAKİ HABER

Hasar tespitleri gayri ciddi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...