08 Kasım 1999 22:00

Onur ödülleri verildi...

Edebiyatçılar Derneği'nin geleneksel "Onur Ödülü" madalyaları, TÜYAP 18. İstanbul Kitap Fuarı'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Paylaş
Onur ödülleri verildi...
Edebiyatçılar Derneği'nin geleneksel "Onur Ödülü" madalyaları, TÜYAP 18. İstanbul Kitap Fuarı'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Törende konuşan Edebiyatçılar Derneği Genel Başkanı Burhan Günel, bu yıl "Onur Ödülü" madalyalarının sahiplerini belirlerken, ölümünden kısa süre önce Yazar Fakir Baykurt'a da ödüle hak kazandığını duyurduklarını ve kendisinin, bu ödülü almaktan gurur duyacağını söylediğini aktardı. Günel'in konuşmasının ardından, Edebiyatçılar Derneği'nin geleneksel Onur Ödülü madalyaları ve beratları, bir süre önce yitirdiğimiz ünlü Şair Can Yücel'in kız kardeşi Canan Yücel Eronat tarafından Fakir Baykurt adına kızı Işık Baykurt ile "Bizim Köy" adlı unutulmaz romanın yazarı Mahmut Makal, "Bürokratlar" adlı ünlü yapıtın sahibi Erhan Bener ve Yazar İsmet Kemal Karadayı'ya sunuldu.
Törene, Fakir Baykurt'un eşi Muzaffer Baykurt ile yazar ve edebiyatçılar katıldı.
TÜYAP 18. İstanbul Kitap Fuarı'nın ikinci gününde, okurlar fuara girebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Okur kuyruğunun öğleden sonra fuar merkezinin önünden taşarak, arka caddeye kadar uzandığı görüldü. Cumartesi günü ziyarete açılan fuar, her gün 11.00-20.00 saatleri arasında gezilebilecek. Çeşitli panel, toplantı, konferans ve imza günleri ile 14 Kasım Pazar günü saat 19.00'a kadar devam edecek olan TÜYAP 18. İstanbul Kitap Fuarı'nın bu yılki ana teması "Yeni Bin Yılın Eşiğinde Aydınlanma". Giriş ücreti 750 bin lira olan fuara, öğrenci ve öğretmenler ücretsiz olarak girebiliyor.
ÖNCEKİ HABER

Kitaplar el yakıyor

SONRAKİ HABER

FP, tiyatroların özelleştirilmesini istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa