30 Ekim 1999 21:00

TÜMTİS: Tabana inilmeli

TÜMTİS Adana Şube Sekreteri Bekir Keser, Emek Platformu'nun Sosyal Güvenlik Yasası'na karşı verdiği mücadelenin depremden etkilendiğini söyledi.

Paylaş
TÜMTİS: Tabana inilmeli
Emek Platformu'nun Sosyal Güvenlik Yasası'na karşı verdiği mücedelenin depremden etkilendiğini söyleyen TÜMTİS Adana Şube Sekreteri Bekir Keser, bu mücadeleden işçi sınıfının ve sendikaların çıkaracağı çok ders olduğunu belirtti.
Mersin'de Emek Platformu'nun kurulması için dürüst adımların atıldığına dikkat çeken Keser, "Bürokrat sendikacılık yapılarak buradaki platform harekete geçirilemedi" dedi.
Emek Platformu'nun bugüne kadar az da olsa bir şeyler yaptığını dile getiren Keser, düşüncelerine şöyle devam etti: "Ama bana göre bu yeterli değil. Bugünkü konuma bakacak olursak daha çok bir araya gelip bulundukları bölgelerde işçilere, tabana inip onlarla çalışma yapmalılar. İşçilerle beraber hareket ederek birlikte karar almalılar." Saldırılara karşı Emek Platformu'na da, Türkiye işçi sınıfına da büyük sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Keser, hükümetin kıdem tazminatlarının kaldırılması için MESS, TOBB ve IMF'nin direktifleri ile çalışma yürüttüğüne dikkat çekti.
Sendikalardaki zaafların aşılması için tabana inilmesi gerektiğini söyleyen Keser, "Tabana inilmediği sürece bu sendikaların günden güne eridiği de bir gerçek. Bunları aşmadıkları sürece bırak zaaflarını aşmayı, bulundukları sendikaların bir gün biteceğini bilmeliler" diye konuştu.
TÜMTİS Adana Şube Denetim Kurulu Üyesi Gül Can ise Emek Platformu'nun oluşturulabilmesi için tüm sendika yöneticilerinin işçi gözüyle hayata bakmaları gerektiğini dile getirdi. Can, "Sendikacılar, sendikasına bakmadan, işçi kafası ile düşünsün; bölgesel, yerel toplantılar yapsın; günlük ve sürekli çalışmalar yapsın. İşte böyle sendikalardan oluşacak bir Emek Platformu'nu hükümet muhatap alacaktır" dedi.
ÖNCEKİ HABER

"Emek Platformu'nun devamının

SONRAKİ HABER

Tek soruna karşı değil,

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...