25 Ekim 1999 21:00

Stand-by aralıkta tamam

Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp, IMF'nin stand-by görüşmeleri için 2 Kasım'da Türkiye'de olacağını açıklayarak...

Paylaş
Stand-by aralıkta tamam
Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye Masası Şefi Carlo Cottorelli başkanlığında Türkiye ile imzalanacak stand-by'ın son görüşmelerini yapmak üzere 2 Kasım'da Türkiye'ye geliyor. Stand- by'ın 15 Aralık'ta imzalanması bekleniyor. Bu arada, Dünya Bankası ve IMF uzmanlarından oluşan bir heyet, bankacılık sektöründeki mevcut gelişmeleri incelemek üzere dün Türkiye'ye geldi.
Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp, IMF'nin stand-by görüşmeleri için 2 Kasım'da Türkiye'de olacağını açıklayarak, Dünya Bankası'ndan alınacak kredinin de stand-by'ın imzalanmasına bağlı olduğunu söyledi. Dünya Bankası'nın, 1999/2000 Dünya Kalkınma Raporu'nu tanıtmak amacıyla Hazine Müsteşarlığı'nda düzenlediği toplantıya katılan Demiralp, IMF'nin 15 Aralık'a kadar müzakereleri tamamlayarak, yönetim kurulunda Türkiye ile imzalanacak stand-by'ı görüşmesi gerektiğini kaydetti.
Önce stand-by sonra kredi
Demiralp, Dünya Bankası'nın 4.5 milyar doları bulması beklenen Yapısal Uyum Kredisi şartının IMF ile imzalanacak stand-by'a bağlı olduğunu ifade ederek, dün Türkiye'ye gelen Dünya Bankası heyetinin sadece bankacılık sektörünü değil, tüm mali sektörü inceleyeceğini belirtti.
"Mali sektörde yapısal değişiklikler yapmak istiyoruz. Bunun için Dünya Bankası'nın teknik yardımını da isteyeceğiz. Ama önce stdand-by yapılması lazım" diyen Demiralp, 2 Kasım'da gelecek olan IMF heyetinin doküman toplayacağını ve uzun süre kalabileceğini dile getirdi. Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ajay Chıbber'ın başkanlığını yaptığı toplantıda, Dünya Bankası ekonomi danışmanlarından Shahid Yusuf raporu tanıttı.
Yusuf'un sunuşunun ardından ise Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Uygur, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Fuat Keyman'ın katılımıyla, raporun tartışıldığı bir panel düzenlendi.
Prof. Dr. Büyükerşen, yerel yönetimlerin her iş için Ankara'ya gelmelerinin çok büyük sorunlar çıkardığını belirterek, yerelleşmenin önemini savundu.
ÖNCEKİ HABER

Gusmao gerillalarla kucaklaştı

SONRAKİ HABER

'Ekim yapamayacağız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...