16 Ekim 1999 21:00

Devlet Memurluğu Sınavı

   bugün yapılıyor

Paylaş
Devlet Memurluğu Sınavı
   bugün yapılıyor
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin yapacağı Devlet Memurluğu Sınavı (DMS) bugün tüm il merkezleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirilecek.
Ortaokul (ilköğretim), 2 yıllık meslek yüksekokulu (ön lisans) ve 4 yıllık lisans mezunları, sınava saat 09.30'da alınacaklar. Lise ve dengi okullardan mezun olanlar da sınava öğleden sonra saat 14.30'da girecekler. Sınavlar, 3'er saat sürecek ve tek oturumda uygulanacak. Sabah yapılacak sınava 465 bin 859, öğleden sonrakine ise 961 bin 252 aday girecek. Böylece toplam 1 milyon 427 bin 111 aday devlet memuru olabilmek için ter dökecek.
Adayların sınava girebilmesi için mutlaka ÖSYM tarafından gönderilen Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi'ni yanlarında bulundurması gerekiyor. Adaylar, sınava girerken bu belgenin yanı sıra nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya üzerinde soğuk damga bulunan, özel bir kuruluştan alınan kimlik belgelerini ve bir fotoğraflarını da yanlarında bulunduracaklar.
Aday, başı açık ve kılık kıyafetle ilgili mevzuata uygun bir şekilde gelmemişse sınava alınmayacak. Başı örtülü adaylar, salon görevlileri tarafından kural dışı olarak sınava alınsalar bile, bu adayların sınavları ÖSYM tarafından geçersiz sayılacak.
1999-DMS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi ile özel kimlik belgesinden oluşan iki belgeyi yanında bulundurmayan bir aday, ileri süreceği neden ne olursa olsun sınava alınmayacak. Aday, 1999-DMS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi olmadığı halde sınav merkezi yöneticilerinin bina ve salon sorumlularının veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda (sorunlular) ve benzeri adlar taşıyan salonlarda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Başkanlığı'nca geçersiz sayılacak.
70 veya daha fazla puan
Sınav, ilköğretim (ortaokul), ortaöğretim (lise ve dengi okul), ön lisans (iki yıllık meslek yüksekokulu) ve lisans (4 ve daha fazla yıllık yükseköğretim) programlardan mezun olanlar için 4 ayrı düzeyde yapılacak
Sınav, her düzeyde, genel yetenek ve genel kültür olmak üzere iki testten oluşacak. Adaylar, mezuniyet durumlarına göre sadece kendi düzeylerindeki sınava girecekler, kendi düzeylerinin altındaki ve üstündeki düzeylerde sınava giremeyecekler.
DMS'ye giren her adayın genel yetenek ve genel kültür testleri sonuçlarından oluşan bir DMS puanı bulunacak. DMS'de başarılı olabilmek için 70 veya daha fazla puan almak gerekiyor.
Sınav sonuçları
Sınav sonuçları, sınavı geçerli sayılan tüm adaylara Kasım 1999'da postayla gönderilecek. Bu belgede adayın aldığı puan ve sınavı kazanıp kazanmadığı bildirilecek. Sonuçlar, 900'lü telefon hatları ve Internet aracığılıyla da duyurulacak. Sınavda başarılı olanları gösteren sınav sonuç listesi, sınavda alınan en yüksek puandan başlanarak oluşturulacak ve Devlet Personel Başkanlığı'na gönderilecek.
ÖNCEKİ HABER

'Sendikal bürokrasiye

SONRAKİ HABER

Önce zehirledi, sonra işten attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...