10 Ekim 1999 21:00

Endonezya intikam peşinde

Endonezya ordusunun eski askerlerinin, Doğu Timor'daki bağımsızlık karşıtı milisleri, BM gücünde görevli Avustralya askerlerini öldürmek üzere eğittikleri ileri sürüldü.

Paylaş
Endonezya intikam peşinde
Endonezya ordusunun eski askerlerinin, Doğu Timor'daki bağımsızlık karşıtı milisleri, BM gücünde görev yapan Avustralya askerlerini öldürmek üzere eğittikleri ileri sürüldü.
Singapur'da yayımlanan Sunday Times gazetesi, Batı Timor sınırı yakınlarındaki bir kampta 6000 kadar milisin 450 eski Endonezya askeri tarafından çatışma tekniklerini öğrenme, üniformalarından Avustralya askerlerini belirleme gibi konularda eğitildiğini bildirdi.
Gazete, Birleşik Mücadele (PPI) adlı gruba bağlı milislerin Atambua kasabası yakınlarındaki kampta 6 tabura bölünerek eğitim aldıklarını belirtti. Milis komutanlarından Domingos Pereira, gazeteye yaptığı açıklamada, "Konvansiyonel (geleneksel) savaşta bir şansımız yok. Onlara ancak bir gerilla savaşıyla çok büyük acılar verebiliriz. Avustralyalılar yaptıkları için öldürülmeli" dedi. Milislerin, Endonezya ordusunun sağladığı ABD yapımı M-16 saldırı tüfeği ve özel kuvvet Kopassus'un kullandığı silahların berzerleriye eğitildikleri belirtiliyor.
Bir milis öldürüldü
Bu arada, Doğu Timor'daki Uluslararası Müdahale Gücü (Interfet)'ne bağlı askerlerin, bölgenin güneybatısında yaklaşık 15 kişilik bir milis grubuyla çatışmaya girdikleri bildirildi. Interfet sözcüsü, çatışma sırasında Interfet askerlerinin Endonezya yanlısı bir milisi öldürdüğünü açıkladı.
Öte yandan, Nobel Barış Ödülü sahibi Doğu Timorlu rahip Ximenes Belo, uluslararası toplumun, Batı Timor'da bulunan Doğu Timorlu mültecilerin geri dönüşüne izin vermesi için Endonezya hükümetine baskı yapmasını istedi.
ÖNCEKİ HABER

Trafalgar Meydanı'nda

SONRAKİ HABER

Bankalar hiç vergi vermek istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...