16 Eylül 1999 21:00

OLEYİS'ten işten atmalara tepki

OLEYİS Ege Bölge Şubesi'nin örgütlü bulunduğu İzmir Aksan Otel'de çalışan 3 işçinin işten çıkarılması protesto edildi.

Paylaş
OLEYİS'ten işten atmalara tepki
Türkiye Otel, Lokanta, Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası (OLEYİS) Ege Bölge Şubesi'nin örgütlü bulunduğu İzmir Aksan Otel'de çalışan 3 işçinin işten çıkarılması protesto edildi.
Otel önünde toplanan işçiler, alkışlı gösteride bulunarak, işten atılmaları protesto eden sloganlar attılar. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Musa Çam, işten çıkarmaların temelinde sendikasızlaştırmanın yattığını söyledi.
Çam, konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını dile getirerek, "Ayrıca Valilik ve Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne de başvurarak durumun incelenmesini talep ettik" dedi. İşyerinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin devam ettiğine işaret eden Çam, "İşveren bu aşamada 3 işçinin iş akdini feshederek emekçilerin kazanılmış haklarını gasp etmeye çalışmaktadır.
Çıkarılan işçiler yerine yeni işçiler alan işveren, eski işçilerle bu işçiler arasında huzursuzluk yaratarak emekçi dayanışmasını yok etmeye çalışmaktadır" diye konuştu. Çam, işverenin bu tavrına karşı sonuna kadar mücadele etmeye kararlı olduklarını söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Yılda 1 milyon işçi kapı önüne konuluyor

SONRAKİ HABER

AKSA yine zehir saçtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa