13 Ağustos 1999 21:00

Can Yücel için mesajlar

Şair Can Yücel'in ölümüyle ilgili bir çok kurum çeşitli mesajlar yayınladılar. TYS, Yücel'in "Edebiyatını halkın mutluluğuna adamış" biri olduğunu söyledi.

Paylaş
Can Yücel için mesajlar
Şair Can Yücel'in ölümüyle ilgili bir çok kurum çeşitli mesajlar yayınladılar. İHD İstanbul Şubesi yayınladığı mesajda "Can Yücel'i sevgi ile hep anacağız" diyerek, Yücel'in muhalif kişiliğine değindi. İHD'nin açıklaması şöyle devam etti. "Can Yücel içinde bulunduğu sisteme, şiirleri ile başkaldırmış ve bunu yaparken hep nefret değil, sevgi önermiş bir gerçek insandı."
Dev Maden-Sen Yönetim Kurulu, Can Yücel'in ölümü üzerine yaptığı yazılı açıklamada, emeğin, demokrasinin yılmaz savunucusu Yücel'in unutulmayacağını vurguladı. Açıklamada, Türkiye'nin, emek, özgürlük ve barıştan yana ve bütün ömrünü bu değerlere adamış bir şiir ustasını kaybettiği belirtilerek, uzun zamandır kanser hastası olan Can Usta'nın hastalığının bile onun yaşamla, siyasal ortam ve siyaset zihniyetiyle dalga geçmesini engelleyemediği ifade edildi.
Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), "Can Yücel'i Yitirmenin Acısı İçindeyiz" başlığıyla yayınladığı basın bildirisinde, Türk edebiyatının Can Yücel'in eksikliğini hep duyacağını belirtti. TYS, Yücel'in "Edebiyatını halkın mutluluğuna adamış" biri olduğunu söyledi.
Edebiyatçılar Derneği Başkan Yardımcısı Sevgi Özer ise , Can Yücel ve Abbas Sayar'ın vefatları üzerine başsağlığı mesajı yayınladı. Özer mesajında, "Abbas Sayar ve Can Yücel, yaptıklarıyla dil ve yazın tarihimize imza atan iki büyük ustaydı. Her ikisi de yapıtlarıyla, düşünceleriyle ölümsüzlüğe erişmiş sanatçılardır. Ne yazık ki çağdaş değerlerin ve sanatın verileriyle beslenen tüm sanatçılar gibi, onlar da mutsuzluğa itilmiş iki ustaydı. Ama tüm sanat insanları gibi mutsuzluğa, karamsarlığa yenilmediler. Onların açtığı yolu, bıraktığı izi saygıyla koruyacak, acımızla yaratıcı yanımızı besleyeceğiz" dedi.
Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Ufuk Uras Yücel'in ölümü üzerine, "Şiirin, tüm dostların ve hepimizin başı sağolsun" dedi.
Emeğin Partisi (EMEP)'ten yapılan açıklamada da, Can Yücel'in, yaşamı boyunca emeğin yanında olduğu ve bunu sanatında da gösterdiği ifade edildi.
"Yücel'i bir genel grev arefesinde yitirmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz" denilen açıklamada, "Can Yücel'in ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" denildi.
Meclis Başkanı Yıldırım Akbulut ve Başbakan Bülent Ecevit de, Yücel'in eşi Güler Yücel'e bir başsağlığı mesajı gönderdi.
ÖNCEKİ HABER

Şiir 'Can'ını kaybetti

SONRAKİ HABER

Özgürlük Dünyası'nda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa