07 Haziran 2015 14:28

Kürkçü: Plakasız araç sorunu bir an önce çözülmeli

İzmir'de ortaya çıkan plakasız araçlarla ilgili HDP İzmir Milletvekili Adayları Ertuğrul Kürkçü, İzmir Emniyet Müdürü ile görüştü.

Paylaş

İzmir'de ortaya çıkan plakasız araçlarla ilgili HDP İzmir Milletvekili Adayları Ertuğrul Kürkçü, İzmir  Emniyet Müdürü ile görüştü. Görüşme sırasında Ertuğrul Kürkçü plakasız araçların bulunduğu okullların bilgisini vererek, araçların akibetini sordu. Emniyet Müdürünün de araçlarla ilgili 'O araçların trafiğe çıkmasına bile izin vermeyiz, gerekli işlemleri yapacağız ve araçları çekeceğiz' dediği öğrenildi.

Görüşme sonrası Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Ertuğrul Kürkçü "Bugün İzmir'de oy verme işlemi genel oalrak sakin geçti ancak sayım anında sonuna gelinirken İzmirde'de apansız okul bahçelerinde plakasız sivil araçlara rastlanıldı. Kimilerinin fotoğraflar var, kimi araçların içlerinde polis kelepçeleri ve polis kartlar var" dedi.

'YETKİLİLERİ UYARIYORUZ'

Konuyu İzmir Emniyet Müdürüyle görüştüğünü aktaran Kürkçü şunları söyledi "Umarım Emniyet Müdürünün dediği şekilde olur. Ortada kesin olmayan ama emniyete bağlı araç şüphesi var. Bu araçların okulların bahçesinde bulunması, seçim sonuçlarına manipüle edilmesi noktasında ciddi şüpheler getiriyor. Buna benzer bir çok örnek yaşandı.  Yetkilileri uyarıyoruz, seçim sonuçlarının devlet gücüyle değiştirilmesini kabul edemeyiz, buna izin vermeyiz. Bir an önce esrarengiz araçlarla ilgili sorunun çözülmesini istiyoruz. Halkımız bu araçların fotoğraflarını çekmeli ve kayıt altına alarak partimeze ve diğer partilerin kriz masalarına bildirmelerini istiyoruz. Gizli işlerin ifşa edilmesi açısında bu önemli.  Oy çuvallarının bu araçlarla taşınmasına izin verilmemeli. Buna hakları var. Biz de bu durumu il ve ilçe seçi kurullarına şikayet edeceğiz". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Tezcan: Seçim Kurulu Sistem Odası açılsın

SONRAKİ HABER

Batman'da okul önlerinde gezen silahlı polisler tedirginlik yaratıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa