02 Haziran 2015 05:25

Sosyal medyada 'HDP' diyen işçi kovuldu

Paylaş

İbrahim POLAT 

Ceylanpınar'da ki Tel Hamut Mülteci Kampı'nda taşeron işçi olarak çalışan Mehmet Kılınç, sosyal medyada HDP'yi destekler nitelikte paylaşımlarda bulunduğu için işine son verildiğini, işine son verileceklerin listesinin 67 işçiden oluştuğunu iddia etti. İddialarını yalanlayan şirket sahibi, Kılınç'ın sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesi ile işine son verildiğini belirterek Kılınç'ı doğruladı.

Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, 2014 yerel seçimlerinden sonra bütün kurumlarda kadrolaşmaya giden AKP; Belediye'de çalışan 150'den fazla taşeron firma çalışanını işten çıkarırken, Milli Eğitim, İşkur, devlet hastanesi gibi kurumlara, seçim sürecinde iş vaadinde bulunduğu yandaşlarını yerleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Telhamut Mülteci Kampı'ndaki Kürt işçiler de işten çıkarılmaya başlandı. İşten çıkarılmalara gerekçe ise "HDP'li olmak, sosyal medyada HDP'ye yönelik paylaşımlar yapmak" olarak gösterildi. 

SOSYAL MEDYADA 'HDP' DEDİLER KOVULDULAR

Telhamut Mülteci Kampı'nda taşeron firma işçisi olarak çalışan ve şirketçe oluşturulan "HDP'liler listesi" diye ifade ettiği listede ismi geçtiği için işten çıkarıldığını söyleyen Mehmet Kılınç, 2011 yılında İŞKUR üzerinden işe alındıktan sonra kurulan mülteci kampına şirket elemanı olarak alındığını ve o tarihten bu yana çalıştığını belirtti. Yaklaşık 3-4 ay önce bir liste geldiğini, bu listedekilerin AKP'ye oylarını vermedikleri için işten çıkarılacaklarını öğrendiklerini dile getiren Kılınç, "O listenin en başında ben ve benim gibi birçok arkadaşın ismi vardı. Şirket sahibi bizim arkadaşlardan birini arayarak 'Sosyal medyada HDP'ye ilişkin paylaşımlar yapmayın yoksa sizin çıkışlarınız verilecek' demiş" diyerek, bir kaç gün önce şirket müdürünün çağırıp işine son verdiğini belirtti.

HDP'Lİ DİYE İŞİNE SON VERİLDİ

İşten çıkarılma gerekçesini sorduğunda kendisini şirket sahibi İsmail Güneş'e yönlendirildiklerini aktaran Kılınç, "Şirketin muhasebecisi ve müdürünün yanında şirket sahibi İsmail Güneş'i aradım. İşten çıkarılma sebebini sordum kendisine. Bana 'Sen facebook'ta HDP ile ilgili paylaşım yapmışsın' dedi. Ben bir işçiyim, siyasi tercihim legal siyaset yürüten bir parti olan HDP'den yana. Eğer bu kadar sakıncalı bir parti ise gidip HDP'yi kapatsınlar. Değilse tercihlerimize kimse karışamaz ve bu çalıştığımız işten kovulma gerekçemiz olamaz. Kapatamıyorsa bu şekilde insanların ekmeğiyle de oynamasın" diyerek tepkisini dile getirdi. 

'HDP'Lİ KÜRTLER HEDEFTE'

AKP'li Belediye Başkanı ve AKP ilçe yöneticilerinin talimatıyla işten çıkarılacak 55 kişinin dışında 12 kişilik bir liste daha olduğunu ifade eden Kılınç, listelerde yer alan 67 kişinin de Kürt ve HDP'li olduğunu söyledi. AKP'liler ile kaymakamın işten çıkarılmalarına neden olduğunu ifade eden Kılınç, "Ekmeğimizle oynadılar. Şirket sahibi bana açıkça 'Yukarıdan bana emir gelmiş' cümlesini kurdu. Söz konusu işten çıkarılacakların olduğu listeyi belediye başkanı bizzat göndermiş. Bu listenin ilk başında ben vardım. İşten çıkarıldım. Bundan sonra arkası gelecek ve listede yer alan diğer isimler de tek tek işten çıkarılacak" dedi. Çadırkentlerde çalışan Kürt işçilerin işten çıkarılmasının çok önceden planlandığına işaret eden Kılınç, AKP ilçe başkanı ve Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın yakını veya yerel seçimlerde "İş vaadi" verilen yüzlerce kişinin işe alındığını da iddia etti.  

Kılınç'ın, işine son veren Yöresel Temizlik isimli şirkete işe geri iadesi ve tazminat ile kıdem tazminatının verilmesi için daha açtığı öğrenildi.

TALİMAT ÜZERİNE İŞİNE SON VERİLDİ

Şirketin sahibi İsmail Güneş ise, Kılınç'ın sosyal medya paylaşımları üzerinden işine son verildiği konusundaki iddiaları yalanlamaya çalışırken gerçekleri itiraf etti. Söz konusu işten çıkarılacaklara ait bir liste olmadığını savunan Güneş, "İşten topluca çıkarılma olayı da yaşanmamıştır. Sadece Mehmet Kılınç isimli bir çalışanımız facebook hesabında Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle savcılık tarafından hakkında soruşturma başlatılmış, daha sonra idarenin yani Ceylanpınar Kaymakamlığı'nın bize verdiği talimat üzerine işine son verilmiştir" dedi. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

CPJ'den Erdoğan'a : Gazetecilere karşı kabadayılık yapmaktan vazgeç

SONRAKİ HABER

HDK Sağlık Meclisi: HDP, sağlıklı yeni yaşam çağrısıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...