28 Mayıs 2015 13:04

Erdoğan: Bir pop star çıkardılar, iyi saz çalıyormuş

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Nevşehir'de yaptığı konuşmada, "Bölücü örgütle, paralel örgüt bir oldular. Bir pop star çıkardılar, iyi saz çalıyormuş, sesi de güzelmiş, öyle söylüyorlar. Varsın olsun. Bir yandan da milleti tehdit etmekten de geri durmuyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte Ankara’dan helikopterle Nevşehir’e gelerek, ’Cumhurbaşkanı Nevşehirlilerle buluşuyor’ etkinliğine katıldı

'NEVŞEHİR'E ŞÜKRAN BORCUM VAR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Nevşehir'e bir şükran borcum var, 10 Ağustos 2014 seçimlerinde Nevşehir şahsıma verdiği yüzde 64 oyla bana gösterilen teveccühe şükranlarımı sunuyorum. Nevşehirli kardeşlerimin her birine kadirşinaslıkları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Nevşehir tarihi bir şehir, aynı zamanda da demokrasi ve milli iradenin de şehri. Dün 27 Mayıs'tı, rahmetli Menderes'i, Zorlu ve Polatkan'ın şehadetini unutmayın. Yarın 29 Mayıs ve İstanbul'un fethi. 30 Mayıs'ta bunu büyük bir şölenle kutlayacağız. Aradaki farkı görüyor musunuz? Biz hep milletin yanında yer aldık, bunun mücadelesini verdik' ifadelerini kullandı.

'BENİM DE GÖNLÜMDE BİR ASLAN YATIYOR'

Belediye Başkanıyken okuduğu şiir yüzünden ceza alınca, 'muhtar bile olamaz' denildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"Halkım beni başbakan yapınca, cumhurbaşkanı yapınca da, 'Yüzde 52 ile seçilen cumhurbaşkanına idam', başlığıyla haber yaptılar. Biz bunlara kulak asmadık. Dürüst olun dürüst, Adam olun, adam. O dolarlarınız, o sermayeleriniz, biliniz ki o büyük hesap gününden sizi kurtaramayacak. Orada hesaplar şaşmaz. O hesap gününün sahibinde rüşvet geçmez. Orada terazi çok dürüst tartar. O da yetmedi, yurtdışını devreye soktular. Biz Türkiye'nin önünü açmak için meydanlara çıkınca da, 'Cumhurbaşkanı meydanlara çıktı' dediler. Tabii ki ben meydanlara çıkıp halkımın kazanımlarını anlatmam lazım. CHP'si çıkıyor, MHP'si çıkıyor, terör örgütünün temsilcisi de çıkıyor YSK'ya şikayet ediyor. Ben Cumhurbaşkanıyım, herkese eşit mesafedeyim, ama benim de gönlümde bir aslan yatıyor. Kimse bizi meydandan geri koyamaz. Elbette çıkacağım ve milletime kazanımlarını anlatacağım.

 Şimdi hepsi birden ittifak yapıyorlar. Aslında ittifak her zaman vardı. Bölücü örgütle, paralel örgüt bir oldular. Bir pop star çıkardılar, iyi saz çalıyormuş, sesi de güzelmiş, öyle söylüyorlar. Varsın olsun. Bir yandan da milleti tehdit etmekten de geri durmuyorlar. Bölücü örgütün desteklediği parti barajı aşamazsa, ülkede kaos çıkarmış. Bunu nasıl söylersin? Bu ülkenin polisi, askeri yok mu? Bu ülkenin yasalarına karşı gelenler, gereken cezayı alırlar. Sözüm ona aydın adı altında 200 kişi bir araya gelmiş, bir bildiri hazırlamış. Biz geçmişten biliriz. Biz vesayetle çarpışa çarpışa bugünlere geldik. Vesayeti istemek, bölgenin her yerinde vatandaşlarımızı kendilerine oy vermeye tehdit etmektir. Bu aydınların, 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili bir bildiri yayınladıklarını gördünüz mü? Bunların hiçbirinin milli meselesi yok. Bunlar hiç bir zaman benim milletimin tarihinin, kültürünün yanında yer almadılar. 

Milletimizin bunlardan soracak çok hesabı var. Milletimizin imam hatip okullarının kapatılmasını isteyenlerden, diyaneti kaldırmak isteyenlerden sorulacak hesabı var. Millitemizin güven ve istikrarını bozmak isteyenlerden sorulacak hesabı var. Devlet içinde devlet olur mu? Akıllı, akıllı, uslu uslu bu devlet için çalışmak varken, devlet içinde devlet kurmak olur mu? Düşünün, beni dinleyecek, bakanları dinleyecek. Ne olacak? Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar, sonra yakalandılar. Şimdi kaçıyorlar. Kaçanlar niye Amerika'ya Pensilvanya'ya gitti? Mekke'ye Medine'ye gitseydin ya. Niye Pensilvanya'ya gittin? İmam mihrabı terk eder mi? Şimdi onların imamları varmış, onlar da kaçıyorlar" (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Barajı geçince AKP'liler değil balkona pencereye dahi çıkamayacak

SONRAKİ HABER

Elazığ’da kadın cinayetleri protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...