28 Mayıs 2015 10:58

Hammami: Halkların kardeşçe yaşayacağı bir Türkiye için sizlerleyiz

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından düzenlenen seçim mitingine, katılan Tunus Halk Cephesi Sözcüsü Hamma Hammami mitinge yoldaşlarıyla dayanışmak için geldiğini belirterek “Bizler sizlerle birlikte olacağız; özgür, demokratik, eşit ve sosyal adaletin olduğu bir Türkiye için, halkların kardeşçe yaşayacağı bir Türkiye için sizlerleyiz” dedi

HDP mitingde konuşan Tunus Halk Cephesi Sözcüsü Hammami, Hatay halkına “kardeşlerim” diye seslenerek, “Ben buraya yoldaşımla, sizlerle dayanışmaya geldim.Biz biliyoruz ki Türkiye halkları diktatörlükten çok çekti ve hala da çekiyor, özellikle AKP’den çekiyor” dedi. AKP Hükümetinin rüşvet ve yolsuzluk politikalarını da sürdürdüğünü bildiklerini söyleyen Hammami, AKP’nin ülke içinde ve dışındaki politikalarıyla sınıfta kaldığını ve içeride başarısız olan AKP’nin komşu ülkelerie kadar müdahale etmeye başladığını söyledi.  “AKP ta bizim ülkemize kadar müdahale etmeye çalışıyor” diyen Hammami, AKP’nin bu politikalarını alt edecek HDP gibi bir partinin ortaya çıktığını söyleyerek, “Bizler sizlerle birlikte olacağız; özgür, demokratik, eşit ve sosyal adaletin olduğu bir Türkiye için, halkların kardeşçe yaşayacağı bir Türkiye için sizlerleyiz” diye konuştu.

‘DİKTATÖRLÜKTEN KURTULDUK, DEVRİMCİ YÜRÜYÜŞÜMÜZ SÜRÜYOR

Hammami, “Aynı hedeflerle Tunus’ta da kardeşlerinizin olduğu bilmelisiniz, onlar da aynı hedefler için; özgürlük, eşitlik için mücadele etmekteler. Biz diktatörlükten kurtulduk ama devrimci yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. İnanıyoruz ki Tunus’ta da başaracağız. Sizlerle her alanda barış ilişkileri, dayanışma ilişkilerini sürdüreceğimize söz veriyoruz” dedi.

Bir çok Tunuslu genç Antakya’dan geçerek Suriye’deki kanlı savaşa destek olmaya gittiklerini söyleyen Hammami sözlerini şöyle sürdürdü. “Ancak Tunus halkının ezici çoğunluğu buna karşıdır ve bunu durdurmaya çalışmaktadır. Bu gençlerin Suriye’deki savaşa katılmalarını engellemek için her türlü mücadeleyi vermeye devam etmekteyiz. Tunus gibi bir ülkedeki gençliğin başka ülkenin yıkımı üzerinden politika yapmasını asla istemiyoruz. Bölgenizin bütününde demokrasi ve barış istiyoruz. Yaşasın HDP! Zafer için ileri!” (Hatay/EVRENSEL)

 

Hatay'da büyük kardeşlik çağrısı 

 

 

 

Tunus Halk Cephesi, Erdoğan'la görüşmeyi reddetti

ÖNCEKİ HABER

Hindistan'da, aşırı sıcaklar nedeniyle ölü sayısı 1400'e çıktı

SONRAKİ HABER

AKP Beytüşşebap'ta polis ve koruculara emanet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa