26 Mayıs 2015 06:30

Bitlis Belediyesi yıllık bilançoyu bilboardlarda yayınlıyor

Paylaş

HDP’li Bitlis Belediyesi, şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik adına AKP’li belediyeden devraldığı belediyede yapmış olduğu son bir yıllık çalışma bilançosunu, 'Anlatılan senin hikayendir' ve 'Hırsızlığa son verdik' yazılı afişlerle bilboardlara yansıttı. 

Son bir yılda yapılan çalışmaları, harcamaları ve tasarrufları, bir önceki dönemdeki AKP’li belediyenin bir yıllık bilançosuyla karşılaştırarak 'Hırsızlığa son verdik' sloganıyla şehrin değişik bölgelerine astıran Bitlis Belediyesi'nin yolsuzluğa vurgu yapması dikkat çekiyor. Asılan bilanço tablolarında, bir önceki dönemdeki AKP’li belediyenin yaptığı harcamaları kalem kalem yazan belediye, kendi yaptığı harcama kalemlerini de yanına yazarak iki yönetim arasındaki farkı halka aktarıyor. 

Afişlerle ilgili açıklamada bulunan Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, afişlerin şeffaf belediyecilik adına asıldığını belirterek, afişlerdeki verilerin, çalınmayınca, halka hizmet yapılabileceğinin açık bir göstergesi olduğunu söyledi. Belediyeyi şeffaf ve halka açık sekilde yönetme adına halka söz verdiklerini ifade eden Olan, “Biz her zaman bu belediyeyi şeffaf ve halka açık şekilde, halkla birlikte yöneteceğimizin sözünü vermiştik. Bu prensiple yapmış olduğumuz bir yıllık çalışma sonunda şunu çok net gördük ki bizden önceki AKP dönemindeki 5 yıllık süreç içinde belediyenin borçları artarak gelmiştir ve en son geldiğimiz noktada belediyeyi bize 86 milyonluk bir borçla devretmişlerdi. Öyle ki İller Bankası'ndaki kredi limiti bitmiş, hatta özel bankalardan bile kredi alınmıştı. Biz ise bir yıl içinde 86 milyonluk bu borcu yapmış olduğumuz tasarruflarla 72 milyon 752 bine kadar düşürdük. Yani bu sürfede biz yaklaşık 14 milyona yakın bir borç ödemiş olduk.” diye konuştu. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı ve Başbakanın geleceği Yüksekova'da kepenkler açılmadı

SONRAKİ HABER

Şırnak'a asker ve polis sevkıyatı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...