21 Mayıs 2015 13:39

AKP’yi durduracak tek güç HDP

Paylaş

HDP, Elazığ’da seçim çalışmalarına hız verdi. HDP adayları önceki gün de Elazığ’da halkla buluştu. Emek Partisi Elazığ Eski İl Başkanı Ali Cemal Zülfikar, Sanayi Mahallesi’nde esnaf ve işçileri ziyaret etti. Diğer adaylar Türkan Bingöl, Şehit İlhanlar Caddesi’nde, Orhan Demirbağ ise Orduevi kavşağındaki esnafla bir araya geldi. Akşam saatlerinde ise Fevzi Çakmak Mahallesi seçim bürosu önünde mahalle mitingi yapıldı. 

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan Ali Cemal Zülfikar, Adana ve Mersin’de HDP binalarına yapılan saldırıları kınadıktan sonra direnişte olan metal işçilerini selamladı. İşçilerin her alanda baskı altında olduğunu belirten Zülfikar, “Elazığ’da açlık grevinde olan Eyüp Bağları Sulama birliği işçileri de bu baskılardan nasibini aldı” dedi. AKP’nin çöküşte olduğunu ve bu halka vadedecek bir şeyi kalmadığını dile getiren Zülfikar, “Bu nedenle de hırçınlaştılar. AKP, İç Güvenlik Yasası’yla halkı baskı altında tutmak istiyor. Ama iyi bilsinler ki onların saldırgan politikaları bizi yıldırmayacak, aksine daha da güçlendirecektir” dedi.

HDP Adayı Demirbağ ise AKP’nin bu seçim sürecinde birçok provokasyona giriştiğini ama provokasyonların halkın sağduyusu ile boşa çıkarıldığını belirtti. CHP’nin bir veya iki puan arttırmasının AKP’yi durduramayacağını söyleyen Demirbağ, “CHP’lilerden ödünç oy istiyoruz. AKP’yi durduracak tek güç HDP’de” dedi. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Köylüye mektuplu değil askerli, akrepli tehdit

SONRAKİ HABER

ABD'de asgari ücret isyanı sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...