21 Mayıs 2015 13:20

‘Seçtiğimiz milletvekillerini aramızda görmek istiyoruz’

Paylaş

İşçilere güvenceli iş ve güvenli çalışma ile iş cinayetlerine son vermeyi vadeden HDP Adana’da ayakkabı imalatında çalışan işçilerle bir araya geldi.

Sağlıksız koşullarda günde 10-15 saat, çoğu sigortasız, parça başı usulle çalışan işçiler son zamanlarda işsiz gezdiklerini belirterek işlerin azlığından şikayet etti. Büyük Saat Kazancılar çarşısının ara sokaklarında büyük firmalar için çiftini en fazla 3.5 liraya diktiği ayakkabıların mağazalarda yüzlerce liraya satıldığını ifadeden saya işçileri emeklerinin karşılığını alamamaktan şikayetçi. İşçiler 40 liraya mal edilen bir ayakkabının mağazada 240 liraya kadar satıldığını söylüyor. 

Arasta’da işçileri ziyaret ederek onlarla toplantı yapan HDP Adana Milletvekili Adayları Tugay Bek ve Kader Duman, işçilerle sohbet etti. HDP ittifak içerisinde seçimlere giren Emek Partisi toplantı öncesi broşürler dağıtarak işçileri toplantıya çağırdı. Toplantıya katılan birçok işçi HDP’yi desteklediklerini belirterek “Buraya sadece siz geliyorsunuz. Seçimlerden sonra sizleri görüyoruz ama seçtiğimiz milletvekillerini aramızda görmek istiyoruz” dedi. 

İKTİDAR BİR AVUÇ PATRON İÇİN VAR 

Adaylar işçilerle iki farklı yerde toplantı yaptı. İşçilerin sorularını yanıtlayan Tugay Bek, AKP’nin diğer partilere yönelik başlattığı kaynak tartışmasına değinerek “Bize kaynağı nereden bulacaksınız diyenler kendilerine saraylar yaptırıyor. Bir de diyorlar ki 1 milyonluk araç Diyanetin itibarı için. Saraylar devletin itibarı için. Bizim için itibar şudur; bu ülkenin yurttaşları insanca çalışma koşullarında bir hayat sürebiliyor mu, çocuklarına ekmek götürebiliyor mu, kendisini güvende hissedebiliyor mu? Devletin itibarı bu olması lazım. Bunların olmadığı bir ülkede devleti yönetenler sarayda otursa burada bir itibardan bahsedilebilir mi?” şeklinde konuştu. Torunlarda yaşanan iş kazasının dünyaya ambulans ve kurtarma ekiplerinden önce olay yerine gidip olay yerini çembere alan çevik kuvvet fotoğrafıyla yansıdığını ifade eden Bek, iktidarın bir avuç patron için var olduğunu belirterek “Onlar için önce düzenin korunması önemli.  ‘Ama patronun başına bir şey gelmesin’ diyorlar.  Bizim kuracağımız iktidarda bunlar tersine dönecek” dedi. İnsanca çalışma koşulları için bir eylem olduğunda işçilerin karşısında polislerin dikildiğini ifade eden Bek,  “Burada kurallara uyulmuyor. İşçi sağlığı iş güvenliği kurallarına aykırı çalışıyor. Peki devlet nerede?” diye sordu.  
(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP Adana’yı karış karış geziyor

SONRAKİ HABER

Direnişteki CMS İplik İşçileri: Metal işçilerine selam olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...