20 Mayıs 2015 05:32

Polis neden toplanan görüntüleri tanıklara göstermedi?

Adana'da HDP binasına yönelik saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada emniyette toplanan görüntülerin tanıklara gösterilmediği ve bu şekilde polisin soruşturma yürüttüğü öğrenilirken, 'Bize göre her şey ortada' diyen HDP Adana Milletvekili Adayı Avukat Tugay Bek, emniyetten bir an önce sonuç beklediklerini belirtti.

Paylaş

Adana'da HDP İl Örgütü'ne gönderilen ve saksısına zaman ayarlı parça tesirli bomba düzeneği yerleştirilen çiçeğin patlamasıyla ilgili Adana Emniyeti tarafından başlatılan soruşturma devam ederken, soruşturma kapsamında toplanan görüntülerin tanıklara gösterilmediği ve polisin sadece tanıkların ifadesine başvurup, soruşturmayı yürüttüğü ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre patlama sonrası polisin, HDP il binasının bulunduğu Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan ve kamerası olan tüm esnafları gezdiği, topladığı görüntülerde çiçeği HDP'lilere veren şahsın görüntüsüne ulaştığı ve bu görüntü üzerinden soruşturma yürüttüğü öğrenildi. Çiçeği getiren şahsı gören ve patlama sonrası Adana Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube'ye gidip ifade veren HDP'lilerin beyanlarına rağmen toplanan görüntülerin tanıklara gösterilmediği ve tanıkların kişi teşhisine girmediği de belirtilirken, polisin olayla ilgili herhangi bir kimseyi gözaltına almadığı ve soruşturmanın Mersin'le ortak yürüttüğü de edinilen bilgiler arasında.

'EMNİYETTEN BİR AN ÖNCE SONUÇ BEKLİYORUZ'
HDP'ye yönelik saldırının bir numaralı failinin iktidar partisi olduğunu söyleyen HDP Adana Milletvekili Adayı Avukat Tugay Bek, bu olayın faillerinin kısa sürede ortaya çıkartılmaması halinde iktidar partisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zan altında kalacağını dile getirdi. Bek, kamera görüntülerinin poliste incelemede olduğunu, kendilerinin de yeni bir bilgiye ulaşmak için kamera görüntülerini izlemek istediklerini belirterek, "Taksi ile gelen ve elinde çiçek olan kişi fazla durmadan ayrılmış. Bize göre; taksi plakası belli. Kişinin de eşkâli iyi kötü izlenmiştir. Yakalanmasının uzun sürmeyeceğini umuyoruz. Bize göre her şey ortada. Görüntüler bile zanlının kimliğini ortaya koymaya yeterli. Emniyetten bir an önce sonuç bekliyoruz" dedi.

'YAPILAN SALDIRI UZMANLIK GEREKTİRİYOR'
Mersin ve Adana'da eş güdümlü profesyonelce hazırlanmış zaman ayarlı bombaların bu şekilde patlatılması yalnızca münferit, birer saldırı olarak değerlendirilemeyeceğini vurgulayan Bek, yapılan saldırının son derece uzmanlık gerektiren bir eylem olduğunu ifade etti. Yapılan saldırıların bir yönü devletle bağlı organize bir yapının yapmış olacağı düşüncesinde olduklarını, parti binalarına bir çiçek saksıyla bırakılmış bu bombaların mutlaka güvenlik kameralarında kaydının olmuş olması gerektiğini söyleyen Bek şunları belirtti: "Çünkü partimiz oldukça işlek bir cadde de bulunuyor. Parti binamıza gelen kişinin hangi saatte geldiği belli. Elinde çiçekle gelen kişinin kimliğinin şimdiye kadar çoktan saptanmış olması ve arkasındaki odaklarında ortaya çıkması bekleniliyor nazarımızda. Ancak şu saate kadar emniyetten bu yönde açıklama gelmedi. Failin kendisi bu olayı azmettirenle aynı kişi olduğunda bir şekilde bütün olaylar açığa çıkmıyor. Biz aynı şekilde bu olayda biliniyor olmasına rağmen failler emniyette saptanmış olmasına rağmen ortaya çıkartılmadığı kanaatindeyiz."

VALİ FAİLLERİN YAKALANMASINI 'UMUT' EDİYOR!
Adana Valisi Mustafa Büyük, HDP binasında Pazartesi günü meydana gelen patlamada 3 kişinin yaralandığını ve patlama ilgili inceleme ve soruşturmaların aralıksız ve çok ciddi bir çalışma ile yürütüldüğünü savundu. Vali Büyük, önemli mesafeler katettiklerini, olayla ilgili 'kısmi aydınlatmalar' olduğunu, özel bir ekibin Adana ve Mersin'de koordineli çalıştığını ileri sürerek, henüz failin belirlenip yakalanması bilgisini kamuoyu ile paylaşma noktasında olmadıklarını, bunu umut ettiklerini savundu. (DİHA)

HDP Mersin il binasına bombalı çiçeği getirenin eşkali belirlendi

ÖNCEKİ HABER

Maden ocağında göçük: 1 işçi öldü

SONRAKİ HABER

Almanya’da 31 bin kişiye bomba tahliyesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...