20 Mayıs 2015 05:53

HDP'yi 24 saat izleyen polis saldırganları neden ortaya çıkarmıyor?

HDP Mersin İl Örgütü'ne yönelik saldırıyı değerlendiren HDP Mersin İl Eşbaşkanı Selman Günbat, parti binasının girişine 'güvenlik' adı altında karakol kurulduğunu ve binanın çevresine çok sayıda kameranın yerleştirildiğine dikkat çekerek, 'İsterlerse saldırıyı ortaya çıkarabilirler' dedi.

Paylaş

HDP Mersin ve Adana il binalarına yönelik 18 Mayıs'ta yaşanan bombalı saldırıların failleri henüz yakalanmazken, saldırılara yönelik Türkiye ve bölgenin birçok kentinde protesto eylemleri başlatıldı.

Sürekli provokasyonların yaşandığı Mersin'de sivil polislerin HDP binası girişine 'güvenlik' adı altında adeta karakol kurması dikkat çekerken, HDP'li vekil ve yöneticilerin defalarca Mersin Valisi ile konuyla ilgili görüşmeler gerçekleştirdiği öğrenildi. HDP'li yöneticiler yapılan görüşmelerin ardından polis sayısının daha da artırıldığına dikkat çekti. 

'İSTERLERSE SALDIRIYI ORTAYA ÇIKARABİLİRLER'

'Güvenlik' adı altında sivil polislerin HDP binası girişine karakol kurmasının yanı sıra parti binasının bulunduğu giriş kapısına ve çevresine de çok sayıda mobese kamera yerleştirildi. Ancak patlamanın yaşandığı sırada tek bir polisin olmaması dikkat çekerken, patlamanın yaşanmasından yarım saat sonra polisin olay yerine geldiği edinilen bilgiler arasında.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Selman Günbat, parti önünde yaşanan en küçük bir olaya müdahale eden polisin yapılan saldırıyı görmemesinin mümkün olmadığını kaydetti. Parti binasının 24 saat kameralarla izlendiğini belirten Günbat, "Tüm bunlara rağmen il binamızda bombalı saldırı gerçekleşiyorsa ve güvenlik güçleri saldırıya yönelik her hangi bir bilgiyi bizimle paylaşmıyorlarsa bu sorundur. Partimize gelen basın çalışanını çok rahatlıkla gözaltına alabiliyorlarsa saldırıyı da çok rahat bir şekilde ortaya çıkarabilirler" diye belirtti. 

Saldırının olduğu gün HDP'nin Mersin mitingi olduğunu hatırlatan Günbat, "Miting olmasaydı birçok parti yöneticimiz patlamada yaşamını yitirecekti ve onlarcası ise yaralanacaktı. Yapılan saldırı sistematik bir saldırıdır. Bizler yaşanan saldırıların peşini bırakmayacağız ve saldırıya gerçekleştiren güçlerin ortaya çıkarılması için mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Rojavalı yurttaşa 'PKK'lisin, Kürtsün' dayağı

SONRAKİ HABER

Bulanık ve Yüksekova'da askeri operasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...