19 Mayıs 2015 04:07

Bu baraj yıkılmalı, AKP durdurulmalı

Paylaş

Fatma KESKİNTİMUR
Antep

Emek Partisi (EMEP) Antep İl Örgütünün, seçim çalışmaları kapsamında semtlerde düzenlediği halk toplantıları devam ediyor. Düztepe’de, HDP milletvekili adaylarının da katıldığı toplantıda, daha önce başka partilere oy verdiklerini söyleyenlerin bu seçimlerde HDP’yi bir umut olarak ifade etmeleri dikkat çekti.
EMEP MYK Üyesi Mehmet Türkmen, partisinin HDP ile ittifakına ve bu seçimlerin önemine dair konuştu. Türkmen, “Baraj yıkılmalı, AKP’nin emek ve halk düşmanı politikaları durdurulmalı” dedi. Alevi nüfusun yoğunluklu olduğu Düztepe’de toplantıya katılanların birçoğu da “AKP’nin gerici, tekçi politikalarının durdurulması için bu seçimlerde HDP’ye oy vereceklerini” belirttiler. “Yıllarca CHP’ye oy verdim ama 7 Haziran’da ailemle birlikte tüm oylarımız HDP’ye olacak. AKP’nin iktidarı artık bitmeli” dedi. Aynı kişi bir kaygısını da şu sözlerle ifade etti; “Sadece seçimden sonra AKP ile anlaşırsa diye korkuyoruz.” Toplantıda işçilerden de asgari ücret ve çalışma koşullarına dair sorular geldi.

KENDİ MESELELERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Mahmut Toğrul, “Hep bir algı yaratarak kolay yönetme yoluna gidiyorlar. Hak arayanlar terörize ediliyor. Hakları için mücadele ettiğimiz kesimlerden ayrıştırılıyoruz. Sorunlarımızın kaynağı orada dururken birbirimize karşı kışkırtılıyoruz. Gerçek sorumluyu görüp tepkimizi ona yöneltmeliyiz. Kendi meselelerimize sahip çımalı, onların yarattığı algıyla hareket etmemeliyiz” dedi. 

AKP’YE KARŞI TEK GÜÇ HDP

 ‘HDP AKP ile anlaşacak mı’ sorularına yanıt veren HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Mecit Bozkurt ise “Başta HDP’nin barajı geçemeyeceği halde seçime girmesini ‘AKP ile anlaşma’ diye ifade ediyorlardı. Şimdi barajın aşılacağı görülünce ‘Meclise girip anlaşacaklar’ deniyor. Oysa bugün AKP’ye ve onun tek parti, tek adam yönetimini mutlaklaştırmaya dönük projelerine açıktan karşı çıkan tek parti HDP” dedi.
İşçilerden gelen “Seçilirseniz yine işçilerin yanına gelecek misiniz” sorularına yanıt veren Mehmet Türkmen, “Bugüne kadar yanınızda kim olmuşsa yarın da onlar olacak. İktidara gelip bir daha yönünü işçiye dönmeyen partiler önce de sermayenin partileriydi, iktidarda da sermaye adına yönetmeye devam ediyorlar” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Göçmen işçilerin kitlesel sürgünü

SONRAKİ HABER

Finikeli kadınlar: ‘Ümidimiz sizsiniz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...