15 Mayıs 2015 04:02

Çanakkale'de HDP'lilere önce ırkçılar sonra polis saldırdı

Çanakkale'de seçim çalışması yürüttükten sonra evlerine dönen HDP'li gençlere, önce ırkçı bir grup, sonra polis saldırdı. Saldırıda 9 HDP'li gözaltına alındı.

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'ın miting meydanlarından HDP'yi hedef göstermesinin ardından HDP'ye yönelik ırkçı grupların saldırılarına her gün bir yenisi ekleniyor.

Çanakkale'de seçim çalışması yürüten HDP'lilere, 60-70 kişilik bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi. Mümtaz Pirinççiler Caddesi'nde stant açıp "Yeni yaşam" projesini yurttaşlara anlatan HDP'lilere akşam saatlerinde stantlarını kaldırıp evlerine gittikleri sırada, kendilerini takip eden ve sayıları 60-70 olduğu belirtilen ırkçı bir grubun saldırısına uğradı.

HDP'lilerin evlerinin önlerine kadar gelerek küfürler ve tehditler savuran gruba tepki gösteren gençler, provokasyonu önlemek amacıyla evlerinin önünde açıklama yaparak mahalle sakinlerine seslendi. HDP'li gençler, "Bizi tanıyorsunuz, biz bu mahallenin HDP'li gençleriyiz. HDP'nin seçim çalışmalarını yürütüyoruz; ama bize saldırıp seçim sürecini provoke etmeye çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz" dedi. Bu sırada olay yerine gelen polis, HDP'li gençlerin açıklama yapmasını da engelleyerek gençlere müdahale etti. Irkçı grup ise polis müdahalesi sırasında HDP'li gençlere taş ve sopalarla saldırdı. Müdahale sırasında çoğu HDP'li çeşitli yerlerinden yaralandı, 9 kişi de elleri arkadan kelepçelenerek gözaltına alındı.

HDP, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK
Saldırıyla ilgili konuşan mahalle sakinleri, bir kaç gündür apartmanın çevresinde sürekli yabancı grupların dolaştığını belirterek, bu saldırının planlı olduğunu kaydetti. Gözaltılara tepki gösteren mahalleliler de, "Bunlar bu mahallenin evlatları, bizim çocuklarımız. Adaleti sağlayacaksanız eğer, gidin o saldıran grubu gözaltına alın" dedi.

Gözaltına alınan HDP'liler, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, HDP Çanakkale İl Örgütü'nün de saldırıyla ilgili bugün suç duyurusunda bulunacak. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Alacakları ödenmeyen metal işçileri direnişe geçti

SONRAKİ HABER

Blues Efsanesi B. B. King hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...