05 Mayıs 2015 17:28

Kılıçdaroğlu: Saraya bağlanan hortumları keseceğiz

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili adayı olduğu İzmir’de seçim çalışmalarını sürdürüyor. Kılıçdaroğlu, sabah Buca ile başlayıp ardından Bornova, Karşıyaka, Çiğli ile süren seçim çalışmalarının son durağı Tepecik’teki Roman Mahallesi oldu. Burada Roman vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, kaçak saraya bağlanan hortumların tamamını keseceğini belirtip, "Birinci sınıf demokrasiyi biz bu ülkeye getireceğiz" dedi. 

Partisinin 1’inci bölge 5’inci sıradan aday gösterdiği Roman kökenli İzmir milletvekili adayı Özcan Purçu’nun davetiyle Roman vatandaşların yaşadığı bölgeye gelip Hıdırellez Şenlikleri’ne katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, burada Roman vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu, “6 milyon Roman vatandaşımız var. 4 milyona yakını seçmen. O zaman bir seçmenin dahi fire vermesini istemiyorum. Biz bu ülkede beraber yaşayacağız. İkinci sınıf vatandaş olmayacak bu ülkede. Birinci sınıf demokrasiyi biz bu ülkeye getireceğiz. Ben sözümü tuttum. Şimdi sıra sizde. Bu bizim daha başlangıcımız.” dedi. 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, seçim bildirgelerinde de yeralan aile sigortası ve herkesi ev sahibi yapma gibi vaatlerini Roman vatandaşlara sıralayarak, "4 yıllık CHP iktidarında hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. 3 milyon 750 bin ailede, 17 milyon yoksulumuz var. Yoksulluğu 4 yıllık süre içinde tarihe gömmek. 13 yılda yoksulluğu bitiremediler. Sözüm söz, namus sözü. Şimdi sıra sizde” dedi. 

‘KAÇAK SARAYA BAĞLANAN HORTUMLARI KESECEĞİM’

Emeklilere yönelik verdiği iki maaş ikramiye sözüne değinen Kılıçdaroğlu, "Emekliye ben para vereceğim diyorum, diyorlar 'parayı nereden bulacaksın'. Bende dedim ki, sözüm söz, emekliler beni inşallah iktidar yapacak. 11 milyon emekli var. Ben kaçak saraya bağlanan hortumların tamamını keseceğim. Peki hortumu kestik parayı kime vereceğiz? Benim çocuklarımın yatı olmayacak, katı olmayacak, gemileri olmayacak, gemicikleri olmayacak. Çocuklarımın yatak odalarında boy boy kasalar olmayacak. Bakanlarımın evlerinde ayakkabı kutularında para olmayacak." şeklinde konuştu. (CİHAN)

    

ÖNCEKİ HABER

Gol krallığı yarışında rekabet sürüyor

SONRAKİ HABER

Büyükçekmece'de HDP'lilere saldırı: 4 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...