15 Nisan 2015 10:27

YPG'li Hantaş ile YPJ'li Mutlu Diyarbakır'da toprağa verildi

Şengal'de IŞİD'e karşı savaşırken yaşamını yitiren YPG'li Ramazan Hantaş ve YPJ'li Hafize Mutlu'nun cenazeleri Diyarbakır'da toprağa verilirken, YPG'li Onur Polat ile YPJ'li Nuran Şahin'in cenazeleri ise toprağa verilmek üzere Batman ve Bismil'e uğurlandı.

Paylaş

Şengal'de, IŞİD'e karşı savaşırken yaşamını yitiren YPG'li Ramazan Hantaş (Yılmaz Amed) ve YPJ'li Hafize Mutlu'nun (Besê Amed) cenazeleri Diyarbakır'da toprağa verilirken, YPG'li Onur Polat (Çekdar Batman) ile YPJ'li Nuran Şahin'in (Delila Amed) cenazeleri ise toprağa verilmek üzere Batman ve Bismil'e uğurlandı.

Otopsi işlemlerinin ardından Yeniköy Mezarlığı'na getirilen 4 savaşçı için yüzlerce kişinin katılımı ile tören düzenlendi. Burada düzenlenen tören ve dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından, YPG'li Onur Polat ile YPJ'li Nuran Şahin'in cenazeleri oluşturulan konvoy ile Batman ve Bismil'e uğurlandı. 

'KÜRDİSTAN ŞEHİDİDİR'

Daha sonra omuzlara alınan YPG'li Ramazan Hantaş'ın cenazesi ise Yeniköy Mezarlığı Şehitliği'nde toprağa verildi.  

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ömer Önen, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin, direnen halkların yolunu aydınlattığını kaydetti. Hantaş ailesi adına konuşan Hantaş'ın kardeşi Efendi Hantaş ise, "Ağabeyim sadece bizim değil Tüm Kürdistan'ın şehididir. Halkımızın başı sağ olsun" dedi.

MUTLU'YU KADINLAR OMUZLADI

Hantaş'ın son yolculuğuna uğurlanmasının ardından sloganlar eşliğinde alınan YPJ'li Hafize Mutlu'nun cenazesi, oluşturulan konvoy ile Mardin Kapı Mezarlığı'na doğru yola çıkıldı. Zılgıt ve sloganlar eşliğinde yapılan yürüyüşte, Mutlu'nun posterleri ve YPJ bayrakları taşındı. Gerçekleştirilen saygı duruşu ve okunan marşın ardından yapılan konuşmalarda ise Mutlu'nun, IŞİD'e karşı, Kürt kadınının iradesini taşıdığına dikkat çekildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Zeynep Kuray serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

HDK: 1 Mayıs'ta işçilerle birlikte Taksim'deyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...