7 Nisan 2015 19:35

Kardan kadın’ soruşturması protesto edildi

Maraş’ın Nurhak ilçesinde beden eğitimi öğretmeni Çilem Sakine Coşkun hakkında öğrencilerin yaptığı “Kardan kadınla” fotoğraf çektirdiği gerekçesiyle başlatılan soruşturma protesto edilerek, öğretmenden özür dilenmesi istenildi.

Kardan kadın’ soruşturması protesto edildi

Maraş’ın Nurhak ilçesinde, Nurhak Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde öğrencilerin yaptığı “Kardan kadın” ile aynı karede fotoğraflanan öğretmen Çilem Sakine Coşkun hakkında “Toplum değerleri ile örtüşmeyen bir karede görüntülenmek” gerekçesiyle başlatılan soruşturma Nurhak'ta protesto edildi. Eğitim Sen Nurhak Temsilciliği önünde bir araya gelen eğitim emekçileri, siyasi parti yöneticileri ve Alevi kurum temsilcileri Meslek Yüksek Okulu’na doğru yürüyüşe geçti. “Kardan Kadın” maketini taşıyan öğretmenler yürüyüşte, “Kadın yaşam özgürlük”, “ Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Yaşasın kadın dayanışması” ve “Çilem Sakine öğretmen yalnız değildir’’ sloganları attı.

Yürüyüşün ardından açıklamayı yapan Eğitim Sen Nurhak Temsilcisi Hülya Yalçın Orak, kıyafetlerinden dolayı sınıf içerisinde aşağılanan ve Yalova Valisi'nin yarattığı strese dayanamayarak geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamanı yitiren Eğitim Sen üyesi Halil Serkan Öz olayını hatırlatarak, "Yaşanan bu iki olay birbirinden bağımsız değildir. AKP hükümeti ve onun taşeronu MEB her yerde ırkçı, cinsiyetçi ve itaatkâr eğitim sistemi ile bizleri şekillendirmek istemekte, arka bahçesi olarak gördüğü eğitim alanında ayrımcılıklarına her gün bir yenisini eklemektedir” dedi.

Orak, soruşturmanın derhal geri çekilmesi ve öğretmen arkadaşlarından özür dilenmesi gerektiğini belirtti. (DİHA)

Evrensel'i Takip Et