07 Nisan 2015 10:28

Halkevleri 12 Nisan'da Ankara: 'Yürü üstüne üstüne' AKP'nin

Halkevleri'nin 12 Nisan Pazar günü Ankara'da 'Yürü Üstüne Üstüne' şiarıyla yapacağı yürüyüş ve mitinge, Maraş ve Madımak katliamının tanıkları ve Haziran direnişininde yaşamını yitirenlerin ailelerinden destek geldi.

Paylaş

Halkevleri'nin 12 Nisan Pazar günü Ankara'da “Yürü Üstüne Üstüne” şiarıyla yapacağı yürüyüş ve mitinge, Maraş ve Madımak katliamının tanıkları ve Haziran direnişininde yaşamını yitirenlerin ailelerinden destek geldi.

Kolej Meydanı'nda gerçekleşecek mitinge ilişkin Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlenen basın toplantısına Maraş katliamının tanıkları, Madımak ve Bahçelievler katliamlarında yakınlarını kaybedenler, 12 Eylül askeri darbesinde cezaevlerinde yaşamını yitirenlerin yakınları, Barış Anneleri, Toplumsal Bellek Platformu, Denizlerin Avukatı Halit Çelenk'in kızı yazar Serpil Çelenk, aydınlar ve Devrimci 78'liler Federasyonu temsilcileri de katıldı.

Halkevleri  Yönetim Kurulu üyesi Dilşat Aktaş, Türkiye'yi faşizme ve diktatörlüğe teslim etmeyeceklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde onayladığı İç Güvenlik Yasası ile gerçeklerin karartılıp, toplumun susturulmak istendiğini dile getirdi. Maraş, Sivas, Bahçelievler ve 1 Mayıs 1977 katliamlarının, Gezi direnişinde hayatını kaybedenlerin, Uğur Kaymaz ve Ceylan Önkol'ların adalet talebini mitingde dile getireceklerini vurgulayan Aktaş, bir daha  kara günlerin yaşanmaması için Pazar günü gerçekleştirecekleri mitinge bütün toplumsal kesimlerin destek vermesini istedi.

'ACILARIMIZ AYNI'

Sivas katliamında yakınlarını kaybedenler adına konuşan sanatçı Zeynep Karababa, “Sivas'ta bizim canlarımızı yaktılar ama bu ülkeninde  geleceğini yaktılar” diyerek, AKP'den ve katillerden hesap sormak için mitingde olacağını söyledi.

Barış Anneleri adına konuşan Şengül Çelik ise, Kürdistan coğrafyasının asırlardır katliam yaşadığına vurgu yaparak, son kırk yıldır işkence, köy yakma, katliamlara maruz kaldıklarını dile getirdi. Ülkenin batısınında  doğusununda acılarının aynı olduğunu söyleyen Çelik, mitingde olacaklarını ifade etti.

'AYNI ANADAN DOĞMUŞCASINA'

Emeğin hakkını savunanlara karşı sermeyenin  her zaman kanla intikam almak istediğini söyleyen yazar Serpil Çelenk, “Denizlerden Gezi'ye hiç kimse zulme karşı boyun eğmemiştir ve ne zamanki dil farkı, din farkı gözetmeden aynı anadan doğmuş gibi hareket ederiz, o zaman kurtuluruz” diye konuştu.

Toplumsal Bellek Platformu adına konuşan Alaz Erdost, Barış annelerinin de Gezi'de çocuklarını yitiren annelerin yan yana olduğuna dikkat çekerek, “Acılı aileler her geçen gün çoğalıyor. Öfkemiz çoğalıyor ve daha fazla canlarımızın yitip gitmemesi için bu mitingde olmak önemli” dedi.

Maraş Katliamı Tanığı Hatice Uzunpınar ise bir daha katliamların yaşanmaması için mitinge güç verilmesi çağrısında bulundu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP aday listesi açıklandı

SONRAKİ HABER

CHP'li Bayraklı Belediyesi’nde 5 işçi daha işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...