18 Mart 2015 16:23

Şimdilik Elimizden Gelenin En İyisi Bu

Sloganımızı belirledik, 'UYUŞTURUCUYA HAYIR!' Planladığımız her şeyi gerçekleştirebilirsek farkındalık yaratabileceğimize inanıyorum. Belki de şu an için elimizden gelenin en iyisi bu

Paylaş

Ersel GÜLEÇ
Bursa 
Eşkel Köyü

BONZAİ: Gençleri ölüme sürükleyen uyuşturuculardan
sadece biri...

Başlarda duyuyorduk haber bültenlerinde, internet sitelerinde; 'Bonzai kullanan genç hayatını kaybetti. Bonzai bir can daha aldı.' O haberleri duyduğumda aklımdan geçen tek şey 'kullanmasınlar' oluyordu. Kullanmasınlar ve ölmesinler. Hatta iyi oluyor bile dediğim olmuştu. Kurtuluyorduk böylelerinden. Ama konu bu kadar basit miydi? Bu kadar dar bakış açısıyla bakmak zorunda mıydık? Bu kadar büyük bir toplumsal soruna duyarsız kalmak acımasızlık değil miydi?

Öyleydi ama aylarca devam etti bu duyarsızlık. Ta ki ufacık köyümde arkadaşlarımızın çalışması üzerine seminer düzenlenene kadar. Gitmek istememiştim başta. Aynı duyarsızlıkla ben zaten kullanmam diyordum. Zorla götürdüler arkadaşlarım. Saygı duyarız şu anki muhtarımız Mehmet Eker'e, arkadaşlarımı kırmadım gittim. Köy kahvesinde biz gençler, muhtarımız ve seminer için gelen doktorumuz Meberra Yenişer toplandık.

Bir saate yakın anlatıldı bonzainin zararları ama hala kaçmak istiyordum. Tam kaçarken yakaladı beni doktor hanım ve sordu, ne idi çözüm? Ne yapmamız gerekiyor? Aynı bakış açımla cevap verdim; "Kullanmasınlar, ölmesinler." Biraz sonra seminer bitişinde belgesel izledik. Bonzainin zararlarını birinci ağızdan anlatan, evlatlarını yitirmiş ailelerin acılarını dinledik. Etkilenmemek mümkün değil. Anneler ağlıyordu bir hiç uğruna yitirdikleri evlatlarının arkasından. İliklerine kadar çaresizliği hissediyorsun.
Belgesel bittiğinde herkesin aklından tek şey geçiyordu. Ne yapmalıyız? Birçok fikir atıldı ortaya: "Polisler engellesin, devlet çözsün." Eğitimin önemine vurgu yapanlar oldu, arkadaş çevresine değinildi. En çok da toplumun refah seviyesi üstünde durduk. Ülke olarak daha az çalışarak daha fazla kazansak, arta kalan zamanda ailemizle, çevremizle daha kaliteli bir zaman geçirsek olabilecekleri hayal ettim bir an için.
O akşam bir daha buluşmak, bu sorunu bir daha ki sefere biraz daha irdelemek için sözleştik. Ama biz gençler olarak farklı bir söz daha verdik. Yaz aylarında 9-10 günlük bir festival düzenleme. Festival derken sadece eğlence amaçlı değil, aynı zamanda eğlenirken öğretmek, insanları bilinçlendirmek amacımız. Konserler, şiir dinletileri, ufak yarışmalar düzenleyeceğiz. Futbol, veleybol turnuvaları...
Sloganımızı belirledik, 'UYUŞTURUCUYA HAYIR!' Planladığımız her şeyi gerçekleştirebilirsek farkındalık yaratabileceğimize inanıyorum. Belki de şu an için elimizden gelenin en iyisi bu.

ÖNCEKİ HABER

Karşılıksız çekleri kurtarmak zorlaştı

SONRAKİ HABER

Sakın Geç Kalma Erken Gel!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa