06 Mart 2015 10:55

YPG: Kobanê ve Til Temir’de 19 IŞİD'li öldürüldü

YPG Basın Merkezi, Aşağı Şêxler kasabası ile aynı bölgedeki Nasirî köyünün IŞİD'den tümüyle temizlendiğini, Til Temir’de ise 3 IŞİD'linin öldürüldüğünü bildirdi.

Paylaş

YPG Basın Merkezi, yazılı bir açıklama Kobanê direnişinin 172. gününde tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Kobanê’nin batısında önceki gün Şêxler kasabasının özgürleştirilmesi amacıyla başlatılan operasyonun devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, Aşağı Şêxler ve aynı bölgedeki Nasirî köyünün IŞİD'den tümüyle temizlenerek özgürleştirtirildiği ve Şêxler köyünün YPG güçlerinin eline geçmesinin ardından IŞİD üyelerinin Fırat nehri üzerinde bulunan köprüyü havaya uçurdukları, bu alandaki operasyonun devam ettiği ifade edildi.

YPG açıklamasında “Dün gece Kobanê’nin doğusunda çete gruplarıyla güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Şêro köyü yakınlarında güçlerimizin mevzilerine saldıran çetelere anında karşılık verilmiştir. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 7 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz 4 çete cenazesiyle birlikte 1 adet BKC, 2 adet kaleşnikof, 2 adet raxt ve 500 adet kaleşnikof mermisi ele geçirmiştir. Güçlerimiz aynı bölgede bulunan Akbaş köyüne yönelik de saldırı düzenlemiştir. Bu saldırıda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür” denildi.

YPG açıklamasına göre, dün gece IŞİD, Kobanê’nin güneyinde bulunan Dicle kontrol noktasına yönelik de bir saldırı düzenledi. YPG Güçlerinin etkili bir şekilde karşılık verdiği IŞİD militanları kaçmak zorunda kaldı. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 3 IŞİD üyesi öldürüldü, 1 IŞİD üyesi de yaralandı.

Aynı bölgede bulunan Sîdar tepesi yakınlarında konumlanan IŞİD militanlarını hedefleyen YPG savaşçıları, 4 IŞİD üyesini öldürdü.

YPG Basın Merkezi, son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda Kobani’de 3 YPG savaşçısının da yaşamını yitirdiğini duyurdu.

TİL TEMİR'DE IŞİD'E KARŞI EYLEM 

YPG Basın merkezi tarafından yapılan açıklamada Cizîrê bölgesinde IŞİD ile YPG güçleri arasında yaşanan çatışma ve gerçekleştirilen eylemlere ilişkin de şu detaylar paylaşıldı:

“Güçlerimiz, dün gece Hasekê ile Til Temir arasında bulunan Xerîta köyü yakınlarında konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Bu saldırıda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür.

4 Mart gecesi güçlerimiz Alya yakınlarında konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Bu saldırıda çetelere ait 1 askeri araç imha edilmiştir. Burada tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüş, 1 çete üyesi de yaralanmıştır.” (ANHA)

ÖNCEKİ HABER

Harrison Ford uçak kazasında ağır yaralandı

SONRAKİ HABER

TÜİK'e göre işsizlik oranı yüzde 12 oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...