19 Şubat 2015 12:33

Rahatınızı Bozacak mısınız?

Şimdi isterseniz 3 maymunu oynayabilirsiniz ama vicdanlar susturulamaz ve insan gibi yaşama hakkı kimsenin elinden alınamaz! Şimdi bir daha soruyorum rahatınızı bozacak mısınız, bir düşünün. Düşünmek henüz yasaklanmamışken acele etseniz fena olmaz.

Paylaş

Cihan DURMAZ
Kartal Süleyman Demirel 
Anadolu Lisesi
İstanbul

İnsanlar bazen şunu diyebilir; “Keyfi gayet yerinde, hiçbir maddi manevi zorluk yaşamayan bir genç neden metal işçilerinin grevine destek vermek için yazı yazsın? Neden rahatını bozsun ki?” Üstelik tanıdığım bir metal işçisi bile yok. Bizler ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız, hepimiz insanız, kimsenin kimseden bir üstünlüğü yok. Az önce ne dedim ben, yok mu?
Olur mu canım, güzel devletimin para babalarıyla kenar mahallesinde yaşayan fakir bir adam nasıl eşit olur? Tamam ben rahatım, istersem sesimi çıkartmam, sen de çıkartmazsın ve yıllarca emekleri sömürülen insanların sorunları geçiştirilir. Ne dersiniz sizce mantıklı mı?

Kapitalist düzen kimseyi umursamaz. Parası olanla çok yakın ilişkiler kurar. Sizin ödediğiniz vergileri zenginlere cep harçlığı yapar. Herkes harcasın, kimse sorgulamasın ister. Görüleceği üzere zengin biriyseniz size pek de zararı dokunmaz. Ama durumunuz yoksa bırakın maddi zorlukları insan yerine dahi konmazsınız. Hayatınız boyunca sömürülür ve emeğinizin karşılığını alamazsınız. Eğer sesinizi çıkarmazsanız orada birileri bir paket makarnaya ya da 1 torba kömüre sizi oyalar ve 1150 odalı saraylarda yaşarlar. Sizin keyfiniz yerinde olabilir ama oradaki insanlar yaşamak için canla başla mücadele veriyorlar. O insanlar ailesinin karnını doyurmak, çocuklarının okul masraflarını ve dünya kadar vergiyi karşılamak bir yana dursun verdikleri emeğin onda birini bile kazanamazlar.

Metal işçilerinin ne şartlar altında çalıştığını ve hiçbir zaman emeklerinin karşılığını alamadığını hepimiz biliyoruz. Tıpkı devletimizdeki diğer bütün adaletsizlikler ve ayrımcılıkların farkında olduğumuz gibi. Lafı geçmişken farkındayız değil mi? Eğer siz karşı çıkmazsanız bu sistem kimseye acımadığı gibi birgün size de acımayacak benden söylemesi. Şimdi isterseniz 3 maymunu oynayabilirsiniz ama vicdanlar susturulamaz ve insan gibi yaşama hakkı kimsenin elinden alınamaz! Şimdi bir daha soruyorum rahatınızı bozacak mısınız, bir düşünün. Düşünmek henüz yasaklanmamışken acele etseniz fena olmaz.

 

ÖNCEKİ HABER

Siz Hiç Şubat’ın 29 Çekmesini İstediniz mi?

SONRAKİ HABER

Gerçekler, gerçekler, gerçekler...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa