19 Şubat 2015 12:27

Saldırı taleplerimize yapıldı

Tüm bu olanlara karşı bizler bu taleplerimizin arkasında duracağız. Yapılan tüm baskı ve karalamalara karşı dik duracağız; laik, bilimsel ve demokratik eğitim mücadelemizi daha da genişletip sesimizi daha yüksek çıkaracağız!

Paylaş

Hasan Şadoğlu Lisesi

Biz Maltepe Küçükyalı'da bulunan Hasan Şadoğlu Lisesi'nde okuyan öğrencileriz. Aslında bu yazıyı yazmamızın nedeni okulumuzda geçirdiğimiz yıllar boyunca gördüğümüz haksızlıkları, baskıları sizlerle paylaşmak istememizdir. Bu haksızlıkların ve baskıların en büyük örneğini geçtiğimiz Cuma günü 13 Şubat boykotuna katılmak isteyen diğer arkadaşlarımızla birlikte gördük.
Maltepe meydana yürümek üzere okulumuzun çevresinde bir noktada toplanacaktık. Henüz 15 kişiyken, müdürümüz ve müdür yardımcımızın verdiği destekle (aslında bizzat toplamasıyla) faşistler tarafından saldırıya uğramış ve en temel hakkımız olan gösteri hakkımız başlamadan bitirilmeye çalışılmıştır. Sadece bununla kalmamış hükümet yanlısı olan birkaç öğretmen sınıfları dolaşıp bizim hakkımızda türlü karalamalar, iftiralar atmıştır. Bu olay bize gösterdi ki; AKP'nin gerici eğitim politikalarına karşı ses çıkarmak isteyen biz öğrencilere karşı vatanseverlikle gözleri boyanan gençleri AKP'nin yedek gücü konumuna bir anda getirebiliyorlar. Parasız eğitim isteyen emekçi çocuklarını birbirine düşürüp patronlar safına kazanım elde edebiliyorlar.
Bizler okulumuzda sadece 'eğitim' değil; laik, parasız, bilimsel, ana dilinde bir eğitim istiyoruz. Bu sebeple bizlere yapılan bu baskı ve saldırılar aynı zamanda bizim taleplerimize yapılan bir saldırıdır. Tüm bu olanlara karşı bizler bu taleplerimizin arkasında duracağız. Yapılan tüm baskı ve karalamalara karşı dik duracağız; laik, bilimsel ve demokratik eğitim mücadelemizi daha da genişletip sesimizi daha yüksek çıkaracağız!

ÖNCEKİ HABER

O çocuk beraat etti

SONRAKİ HABER

Boykota Kimler Karşı Çıkar?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...