13 Şubat 2015 19:25

Google, Kürtçe dahil 105 dil için destek istiyor

Arama motoru Google, yoğun talepler üzerine çeviri programına dahil ettiği Kürtçeyi 'çok iyi' derecede bilenlerden destek istiyor.

Paylaş

Online çeviri programı için Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi uluslararası resmi kuruluşların çeviri arşivlerinden yararlanan Google, bu kuruluşlara üye olmadığı halde milyonlarca kişinin konuştuğu diller için kullanıcılardan destek talep ediyor.
 
Çeviri programına yer alan dillerin listesini yayımlayan Google, Kürtçeye de yer verdi. Listede yer alan 105 dille ilgili destek talebinde bulunan Google, Kürtçe’nin yani sıra 23 dilin yanına yıldız işareti koyarak “Henüz kullanımda değil” notunu düştü.
 
Diğer dillerden bazıları ise Tibet, Uygur, Lüksemburg, Roman, Tatar, Hawaii ve Kırgız gibi ya BM ve AB üyesi olmayan ülkeler, ya da üye olsalar bile yeterli düzeyde materyal bulunamadığından desteğe ihtiyaç bulunan diller. 

Rûdaw'da yer alan habere göre google'ın Kürtçe çeviri yapması halinde Latin (Kurmanci) ve Arap (Sorani) alfabelerini programa dahil etmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes'i 77-71 yendi

SONRAKİ HABER

Suriye ordusu güney cephesinde ilerledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...