12 Şubat 2015 19:55

KCK: 15 Şubat komplosu boşa çıkartılmıştır

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 15 Şubat'ın 16. yıl dönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 'Kürt Kalk Önderi Reber Apo’nun şahsında hareketimize ve halkımıza karşı gerçekleştirilen uluslararası komployu ve komploda yer alan güçleri nefretle lanetliyoruz' denildi.

Paylaş

ANF'de yer alan haberde 15 Şubat'ın, uluslararası ve bölgesel kapsamda çok derin, gizli ve kirli bir stratejinin çıkar hesapları üzerinde gerçekleştirildiğini ifade eden KCK, “Uluslararası hegemonik güçler, bölge gerici güçleri ve işbirlikçi çizgi, Ortadoğu'nun yeniden dizayn edilmesinde Kürt Halk Önderi Reber Apo’yu ve Kürdistan özgürlük hareketini engel olarak görmüşlerdir. Bu güçler bu nedenle uluslararası komploda ortaklaşarak Önder Apo’nun şahsında Kürdistan özgürlük hareketinin tasfiyesi üzerinde anlaşmışlardır. Komplonun diğer bir amacı ise, Kürt – Türk düşmanlığını geliştirip halkları birbirini boğazlatan bir çatışma sürecine çekmekle Türkiye üzerindeki planlarını daha kolay hayata geçirmek olmuştur" dedi.

KCK açıklamasında devamla şu hususlara dikkat çekildi:

“Söz konusu olan kirli ekonomik, siyasi çıkarlar olunca ABD, Rusya ve Avrupa devletlerinin her türlü demokratik insani değerleri nasıl ayaklar altına aldığı 15 Şubat komplosuyla bir kez daha tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır. 15 Şubat komplosu bu anlamda demokrasi, özgürlük ve tüm insani değerlere karşı işlenen bir suçtur.

Uluslararası komployla birlikte insanlığın bir değeri olan Reber Apo’nun şahsında bir halk ve bir halkın geleceği karartılmak ve yok edilmek istenmiştir. Ancak komplo ne kadar derin, keskin ve acımasız biçimde olmuşsa, hareketimizin ve halkımızın komploya karşı koyuşu, gösterdiği direniş ve mücadele de o düzeyde keskin, kararlı ve tam bir fedai ruhla gelişmiştir. Bunda Reber Apo’nun gösterdiği duruş, geliştirdiği yaşam felsefesi ve demokratik ulus perspektifli yeni paradigması, halkımızın ve hareketimizin Reber Apo’nun etrafında kenetlenerek yükselttiği direniş ve mücadele belirleyici olmuştur.”

'KOMPLO BOŞA ÇIKARILMIŞTIR’

KCK, “Kürdistan özgürlük hareketinin bir bölge gücü olarak ulaşmış olduğu düzey, halkların güven ve umudu haline gelmesi, Rojava Devrimi, Kobanê ve Şengal direnişi ile Reber Apo’nun gündem belirleyen ve gelişmelere yön veren rolü, uluslararası komplonun çökertilip boşa çıkarıldığının açık kanıtı olmaktadır. Ancak Önder Apo, Kürdistan’la özgürleşinceye dek mücadele sürecektir. Mücadele sürdükçe Paris katliamında olduğu gibi, komplonun çeşitli versiyonlarıyla karşılaşacağımız açıktır. Komplonun tamamen bertaraf edilmesi, Önder Apo ve Kürdistan’ın özgürlüğüyle mümkündür. Bu nedenle artık Reber Apo’yla özgür Kürdistan’ın zamanıdır şiarıyla mücadele yükseltilmelidir” dedi.

MÜCADELEYİ YÜKSELTME ÇAĞRISI

KCK açıklaması, “Halkımız, uluslararası komployu 16. yılında Kürdistan'ın dört parçasında, yurtdışında ve Avrupa’da Önder APO’ya özgürlük şiarıyla lanetlemeli, bunun için tüm zamanlarının en kapsamlı ve en kararlı katılımıyla sokaklarda, meydanlarda mücadeleyi daha da yükseltmelidir.

Avrupa’daki Kürdistanlıları, tüm kadınları, gençleri ve dostlarımızı 14 Şubat’ta Strasbourg’ta yüz binlerle bir araya gelmeye, Önder Apo’nun özgürlüğünün yükselteceğimiz mücadeleye bağlı olduğunu bilerek Önderliği sahiplenmeye, bu temelde 15 Şubat uluslararası komplosunu yüksek bir irade ve kararlı mücadele duruşuyla bir kez daha lanetlemeye çağırıyoruz” ifadeleriyle son buldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmen cinayetinden yargılanan öğrenci tahliye oldu

SONRAKİ HABER

Belediye Meclisinde incir ağacı kesme tartışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...