06 Şubat 2015 13:03

Bulanık'ta Fevzi Çakmak Caddesi Seyit Rıza oldu

Muş'un Bulanık Belediyesi, şubat ayı meclis toplantısının 3'üncü oturumunda aldığı kararla ilçede bulunan birçok cadde, park ve mahallenin ismini değiştirildi.

Paylaş

Muş'un Bulanık Belediyesi, şubat ayı meclis toplantısının 3'üncü oturumunda aldığı kararla ilçede bulunan birçok cadde, park ve mahallenin ismini değiştirildi. Belediye eş başkanları ve meclis üyelerin katıldığı toplantıda konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Eş Başkanı Figen Yaşar, halkın yoğun talepleri doğrultusunda bazı mahalle, park ve caddelerde isim değiştirme kararı aldıklarını belirtti. Yaşar, Kürt tarihinde hafızalarda yer edinen Kürtçe isim ve tanınmış şahsiyetlerin isimlerini yaşatmayı amaçladıklarını dile getirerek, 2 çocuk parkına devlet tarafından katledilen Ceylan Önkol ve Uğur Kaymaz'ın isimlerinin verildiğini belirtti. 

Toplantıda önümüzdeki aylarda ilçede yapılması planlanan Kültür Merkezi'ne ise 14 Temmuz ölüm orucuna dikkat çekmek ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını protesto etmek için bedenini ateşe vererek, yaşamına son veren Evrim Demir'in ismi verildi.

Meclisin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda, Cumhuriyet Mahallesi'nin ismi Kobanê Mahallesi, İnönü Mahallesi'nin ismi, Qamişlo Mahallesi, Ş. Üsteğmen Suat İshakolğlu Caddesi'nin ismi Şêx Saîd Caddesi, Maraşal Fevzi Çakmak Caddesi'nin ismi Seyit Rıza Caddesi ve İnönü Caddesi'nin isminin Roboski Caddesi olarak değiştirilmesine oy birliği ile karar verildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

ÇAYKUR’da oldu bitti sözleşme

SONRAKİ HABER

Acil serviste doktora saldırı kınandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...