26 Ocak 2015 10:58

Esad: Suriye’de olanlardan bizzat Erdoğan sorumlu

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı IŞİD’i desteklemekle suçladı, 'Olanlardan bizzat o sorumludur' dedi.

Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı IŞİD’i desteklemekle suçladı, “Olanlardan bizzat o sorumludur” dedi.

Amerikan dış politika dergisi Foreign Affairs’e konuşan Esad, “Erdoğan, el Kaide’nin tabanını oluşturan Müslüman Kardeşler ideolojisine bağlıdır” diye konuştu ve ABD’nin Türkiye’ye baskı yapmasını istedi.

“ABD’nin IŞİD’le mücadelede daha aktif olmasını mı istiyorsunuz?” sorusuna Esad, “Mesele sadece askeri açıdan daha fazla aktif olmak değil. Çünkü bu sadece askeri bir mesele değil. Siyasi bir mesele. ABD’nin Türkleri ne kadar etkilemek istediğiyle ilgili. Çünkü teröristler hava saldırılarına bu kadar uzun süre dayanabiliyorlarsa, Türkler onlara silah ve para gönderiyor demektir” diye yanıt verdi.

‘SÜREKLİ YARDIM TÜRKİYE’DEN’

“İsyancıları askeri açıdan sonunda yenebileceğinizi düşünüyor musunuz?” soruna Esad şöyle yanıt verdi: “Dış destekleri olmazsa, mühimmat yardımı olmazsa ve Suriye içinde saflarına yeni teröristler katmazlarsa onları yenmek sorun değil. Bugün bile askeri açıdan bir sorunumuz yok. Ama sorun sürekli yardım almaları. Özellikle de Türkiye’den.”

En fazla kaygı duyduğu komşu ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Esad, “Lojistik olarak, teröristler Suudi Arabistan ve Katar’dan mali destek alıyorlar. Ama Türkiye üzerinden” dedi.

“Bizzat Erdoğan’ı mı suçluyorsunuz? Bir zamanlar onunla ilişkileriniz oldukça iyiydi.” sorusuna ise Esad’ın yanıtı şöyle: “Evet. Çünkü o el Kaide’nin tabanını oluşturan Müslüman Kardeşler ideolojisine bağlıdır. Müslüman Kardeşler, 20’inci yüzyılın başlarında şiddet içeren siyasi İslam’ı özendiren ilk siyasi İslam’i örgüttür. O (Erdoğan), sıkı sıkıya buna bağlıdır ve bu değerlere inanmaktadır. Fanatiktir ve bu yüzden hâlâ IŞİD’i desteklemektedir. Olanlardan bizzat sorumludur.” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

HDP Diyarbakır il kongresine katılım çağrısı

SONRAKİ HABER

HDP'den AKP'ye: Asılsız propagandaya son ver

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...