26 Ocak 2015 09:01

Celal Kara röportajı tutuşturdu!

17 Aralık soruşturmasının savcısı Celal Kara’nın Can Dündar ile yaptığı röportajın yankıları sürerken yandaş medya hemen savunmaya geçti.

Paylaş

17 Aralık soruşturmasının savcısı Celal Kara’nın Can Dündar ile yaptığı röportajın yankıları sürerken yandaş medya hemen savunmaya geçti. 

Dündar’ın, Kara ile yaptığı “1 Numara Erdoğan” sözü ile öne çıkan röportaj, gündemdeki sıcaklığını koruyor. Celal Kara “İsmini geçirmemek için, ‘1 numara’ ve ‘Beyefendi’ diye bahsediliyor kendisinden… Bence perde arkasından işin içindeydi Erdoğan… Ben, ‘1 Numara’nın ve ‘Beyefendi’nin kim olduğunu iddianamede işleyecektim. Yani iddianamede ismi olacaktı.” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerden yola çıkan Akşam ve Star gazeteleri hemen ‘darbe’yi buldu. Benzer manşetlerle çıkan iki gazete Savcı Celal Kara’nın darbe itirafında bulunduğunu ileri sürdü. 

Akşam  hukukçulardan görüş alarak “ Darbenin itirafı” manşetini attı. Gazete, “Bir numara Erdoğan’dı” diyen Kara’nın bu sözleri hukukçuları ayağa kaldırdı. AKŞAM’a konuşan hukukçular: Bu korkunç bir ifşaat. Yetki ihlali yaparak suç işledi.” ifadelerine yer verdi. 

Star gazeyesi ise; Kara’nın Cumhuriyet’e konuşmasıyla, Cumhuriyet gazetesini ‘paralel yapının yayın organı’ ilan etti. Gazete, “17 Aralık darbe girişiminin önde gelen isimlerinden Savcı Celal Kara, kumpas operasyonunda gerçek hedefin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkça itiraf etti.” İfadelerine yer verdi. Star gazetesi Kara’nın ‘bence’ diyerek başladığı yorumları somut delil olmadan suçlamak olarak değerlendirdi.

BENCE DE DİYOR ÖRNEK DE SUNUYOR

Her iki yandaş gazetede ‘Darbe itirafı’ zemini Kara’nın ‘bence’ diyerek söze başlamasıyla yapıyor. Halbuki röportajda şu ifadelere yer veriliyor.

Can Dündar: Başbakan, “Asıl hedef bendim. Oğlum üzerinden bana ulaşacaklardı” diyor. Bu iş sonunda Bilal üzerinden Erdoğan’a uzanacak mıydı gerçekten?
Celal Kara - Burada kimse hedef değildi. Hukuki olarak ne gerekiyorsa, o yapıldı. Dinlemelerde Sarraf’la bakanların ve çocuklarının ilişkisi çıkmasa, biz zorla mı bulaştıracaktık? Yani sen suç teşkil eden işlere girmedin de, biz mi bulaştırdık? 
Bizim dosyamızda Bilal Erdoğan’la ilgili bariz bir şey yoktu. Ama Başbakan’la ilgili bir şeyler çıkardı. Zaten vardı tapelerde... Var yani, bunu inkâr mı edeyim? Var. Biz polis fezlekelerine de yazmamıştık, Meclis’e gönderdiğimiz bilgi notuna da eklemedik, ama bence işin içindeydi Erdoğan…
Can Dündar: Ne var Erdoğan’la ilgili?
Celal Kara: Rıza Sarraf ile Zafer Çağlayan arasında geçen bir konuşma var. Sarraf, ismini vermeden, “Beyefendi’ye de bir şeyler yapalım” diyor. Çağlayan da ya kıskançlıktan, ya doğrudan adı geçmesin diye, belki ikisini de gözeterek, “Beyefendi’ye değil ama çevresine bir şeyler yapalım” cevabını veriyor. Bunun üzerine TÜRGEV’e 500 bin dolar gönderiliyor. Öyle bir dolaylı irtibat var. Ama orada doğrudan Bilal Erdoğan’ın bir irtibatı yok.(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Salih Müslim: Kürtlerin aktör olduğu kabul edildi

SONRAKİ HABER

6 Şubat'ta 15 bin öğretmen atanacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa