22 Ocak 2015 14:09

Sen De Gel Arkadaş

Zaman bize göstermiştir ki, örgütlü her hareket daha güçlü adımlarla ilerlemiştir. Yenimahalle’de istediğimiz şeyleri değiştirmek, okullarımızda daha iyi eğitim görmek için bizler daha güçlü adımlarla ilerlediğimizi biliyoruz

Paylaş

İlayda ÜZEL
Mustafa Kemal Anadolu Lisesi
Yenimahalle
Ankara

Günden güne işlevini kaybeden, çalma çırpma malzemelerle inşa edilmeye çalışılmış olan bu eğitim düzeni, kendi hatalarını öğrencilerin geleceklerinden çalarak örtbas etmeye çalışıyor. Liselerde öğrencilerin en güzel dönemlerini rayına oturmamış bu çarpık sistemde yitirmelerini istemiyoruz. Her sabaha başka bir karar başka bir sınav sistemi ile uyanıyoruz. Aynı sıraları, kitapları paylaştığımız arkadaşlarımız aynı sorunları bizzat yaşamakta ve bedellerini en ağır biçimde ödemektedir.

Bizler aynı kazan içinde kaynıyoruz. Ateş körüklendikçe daha çok kaynıyoruz ve öfkemiz artıyor. Eğitim şûrasında alınan kararlar, seçmeli derslerde çektiğimiz sıkıntılar, anadilinde eğitim, liselerde yaşanan taciz ve farklı olana yönelik nefret söylemleri ateşi körüklemekte ve sabrımızı taşırmakta. Bu temelleri oturmamış düzende hayatını devam ettirmeye mecbur bırakılıyorsak, yaşamının en güzel dönemlerini harcayan bizler isek bir şeyler yapmalıyız. Her birey kendi kararlarını kendisi verebiliyorsa şayet, düzen içerisinde geleceğini inşa eden öğrenciler de söz sahibi olmalı ve istekleri doğrultusunda birlikte hareket edilmelidir. Okuduğumuz okullarda, semtlerde birleşmeli, örgütlü olmanın gücünün farkına varmalıyız.

Birlikten kuvvet doğar ve bu temelsiz oluşmuş düzeni ancak birliğimizden doğan kuvvet yıkabilir diyerek geçen sayıdaki yazımızda bu şikayetlerimiz doğrultusunda Yenimahalle’de liselerde bir birliktelik kurmayı amaçladığımızı söylemiş ve çağrımızı yapmıştık. Kendi semtimizde liseliler olarak bir dayanışma çatısı altında toplandık. Çağrımıza yanıt veren diğer liselerdeki arkadaşlarımızla, farklı okullardan -bazıları öğrenci temsilciler konseyi üyesi olmak üzere- okul temsilcilerimizle
‘Yenimahalle Liseli Dayanışması’nı kurduk.

OKUL MAHALLE SEMT İLÇE...

Bu dayanışmayla beraber öncelikle okulumuzda sonra da mahallemizde, semtimizde, ilçemizde biz öğrenciler için problemleşen konular üzerinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Okullarda kantin fiyatlarının yüksek olması, yeterli fiziksel donanımın olmaması, müdürler ve öğretmenler tarafından öğrencilere uygulanan baskı vs. sorunların yanı sıra; mahallelerimizde sosyal yaşam alanlarının kısıtlı olması, biz öğrenciler için okul dışında verimli bir şekilde zaman geçirebileceğimiz aktivitelerin kısıtlı olması gibi sorunlarımızı gidermek için de çalışacağız. Şimdiye kadar bireysel olarak göstermiş olduğumuz çabayı diğer liselerdeki arkadaşlarımızla birlikte daha da ileriye taşıyarak devam ettireceğiz. Birlikte hareket etmenin ne kadar önemli olduğunun farkındayız ve diğer arkadaşlarımızın da bunun farkına varmaları için gayret göstereceğiz. Geçmişten bugüne zaman bize göstermiştir ki, örgütlü her hareket daha güçlü adımlarla ilerlemiştir. Yenimahalle’de değişmesini istediğimiz şeyleri değiştirmek, okullarımızda daha iyi eğitim-öğretim görmek için bizler daha güçlü adımlarla ilerlediğimizi biliyoruz. Bunu bütün Ankara’daki liseli arkadaşlarımızla birlikte daha da güçlendirmek istiyoruz. Ve hepinizi bu birlikteliğe çağırıyoruz.

 

ÖNCEKİ HABER

Paran kadar itiraz et

SONRAKİ HABER

'Turp Gibi' Olmak Zor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...