19 Ocak 2015 00:56

Lisede sıfırın altında eğitim

İstanbul Anadolu Yakası’nın merkezi bölgelerinden İçerenköy’deki Nuri Cıngıllıoğlu Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, okulların açıldığı eylül ayından beri kaloriferler yanmıyor. Öğrenci ve öğretmenler sınıfta mont, bere, atkı ve eldiven giyerek ders işliyor.

Paylaş

Meryem TÜRKYILMAZ
Tolga Alp TURGUT
İstanbul

İstanbul Anadolu Yakası’nın merkezi bölgelerinden İçerenköy’deki Nuri Cıngıllıoğlu Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, okulların açıldığı eylül ayından beri kaloriferler yanmıyor. Öğrenci ve öğretmenler sınıfta mont, bere, atkı ve eldiven giyerek ders işliyor. Okulun öğrencileri sürekli soğuk algınlığına yakalanıp rapor alırken, öğrenciler elleri üşüdüğü için yazı bile yazamadığını ifade ediyor.

EYLÜL AYINDAN BERİ KALORİFER YANMIYOR

İçerenköy’deki Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim-öğretim faaliyetleri ısınma sorunu nedeniyle aksıyor. Okulun kalorifer kazanı su kaynatmıyor ve petekler tıkandığı için de sınıflar ısınmıyor. Okul İdaresi tarafından Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne konuyla ilgili birçok yazı gönderildi, okula defalarca tamirci geldi, ancak eğitim yılının yarısına gelinmiş olmasına rağmen ısınma sorunu hala çözülemedi.
Soğukta ders işleyen öğrenci ve öğretmenlerin çoğu hastalanarak rapor alıyor. Tenefüslerde sınıf dışına çıkamadıklarını söyleyen öğrenciler, derste mont ve bere giydiklerini anlattı.

‘ÜŞÜMEKTEN YAZI YAZAMIYORUM’

Okulun öğrencilerinden O.E. “Günde 8 saat ders işliyoruz. Sabahtan akşama kadar ısınmaya çalışmaktan dersi anlayamıyoruz” dedi. “Her sınıfta sadece bir tane petek var. O da çalışmıyor” diyen O.E, öğretmenler odasının da aynı durumda olduğunu söyledi.
“Kışın yanmadıktan sonra bu kaloriferler ne zaman yanacak” diyerek tepkisini dile getiren öğrenci A.Ö. ise, “Sınıfta montumu hiç çıkarmıyorum. Annemin aldığı termal içliği giyiyorum. Ama elim üşüyor, doğru düzgün yazı bile yazamıyorum” diye konuştu. Soğuktan hastalandığını ve 1 hafta rapor aldığını anlatan A.O. “Öğretmenlerimiz ve arkadaşlarım da sürekli hastalanıyor, rapor alıyor” dedi. Öğrenciler 2. dönem başladığında bu sorunun çözülmüş olmasını istiyor.

ÖNCEKİ HABER

Mısır tekstil işçileri bir kez daha grev dedi

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'na başkanlığı Anayasaya aykırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa