05 Ocak 2015 07:38

Adapazarı Ekspresi 3 yıl sonra yeniden seferde

Yüksek Hızlı Tren hattı yapımı nedeniyle 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren durdurulan Adapazarı- İstanbul banliyö tren seferleri, test sürüşlerinin ardından bugün sınırlı olarak yeniden başladı.

Paylaş

Yüksek Hızlı Tren hattı yapımı nedeniyle 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren durdurulan Adapazarı- İstanbul banliyö tren seferleri, test sürüşlerinin ardından bugün sınırlı olarak yeniden başladı.

Daha önce binlerce çalışanın yanı sıra Kocaeli, Sakarya, İstanbul illerindeki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin ucuz ve güvenli diye tercih ettiği banliyö seferleri daha önce günde 12 kez yapılıyordu. Bazı eksiklikler nedeniyle Adapazarı Ekspresi bugünden itibaren Arifiye- Pendik arasında hizmet verecek ve trenler ilk etapta 4 gidiş 4 geliş olmak üzere 8 sefer yapacak. 5 vagondan oluşan bir tren günde ortalama 400 kişi taşıyacak. Arifiye'den 06.30'da kalkacak olan tren, saat 06.37'de Sapanca'da, 07.00'de İzmit'te, 07.32'de Gebze'de, 07.45'te Pendik'te olacak.

OTOBÜS SEFERLERİ KONULMUŞTU

İzmit ile İstanbul arsında en önemli ulaşım aracı konumunda bulunan banliyo trenlerinin boşluğunu doldurmak için hem Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hem de İETT iki ayrı güzergâha otobüs seferleri koymuştu. Kocaeli Belediyesi Kocaeli ile İstanbul arasındaki sıkıntıyı gidermek için 200 numaralı otobüs seferini koydu. Tuzla ile Kocaeli arasında D-100 Karayolu güzergahında çalışan 200 numaralı hat çoğu vatandaşın ulaşım sorunlarını çözerken, İETT tarafından Gebze tren istasyonu ile Pendik tren istasyonu arsına konulan 17B numaralı otobüsler ulaşım açığını kapatmak için hizmet sağladı.

'TREN OLMADIĞI İÇİN MECBUREN KARAYOLUNU KULLANIYORDUM'

Trenle yolculuk yapmayı sevdiğini ve bugün seferler başlar başlamaz işine trenle gitmeye karar verdiğini söyleyen Arda Avran şöyle dedi:

"Trenle yolculuk yapmayı çok seviyorum. Tren olmadığı için mecburen karayolunu kullanmak zorunda kaldım. Ben ticaretle uğraşan biriyim ve her gün Adapazarı'na gidip geliyorum. Özellikle kışın karlı ve buzlu günlerde karayolu sıkıntılı oluyordu. Bir haftadır da trenin faliyete geçmesiyle ilgili haberler alıyordum. O yüzden bugün erkenden gelip biletimi aldım." (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

TSK: Astsubaydan haber yok

SONRAKİ HABER

HDP’den ‘dananın kuyruğu'na tekzip

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...