31 Aralık 2014 13:17

MLKP'li Oğuz Sarıhan, Kobanê'de yaşamını yitirdi

MLKP savaşçısı Oğuz Sarıhan (Algan Zafir), Kobanê'nin doğu cephesindeki IŞİD saldırısında yaşamını yitirdi. ETHA'nın haberine göre IŞİD tarafından 10 ayrı noktada gerçekleştirilen intihar saldırıları sırasında YPG saflarında savaşan MLKP'li Sarıhan, bir grup militanla birlikte hayatını kaybetti.

Paylaş

MLKP savaşçısı Oğuz Sarıhan (Algan Zafir), Kobanê'nin doğu cephesindeki IŞİD saldırısında yaşamını yitirdi.

ETHA'nın haberine göre IŞİD tarafından 10 ayrı noktada gerçekleştirilen intihar saldırıları sırasında YPG saflarında savaşan MLKP'li Sarıhan, bir grup militanla birlikte hayatını kaybetti.

MLKP Rojava konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Kobanê direnişi zafere yaklaşıyor. Can bedeli bir mücadele ile kazanılacak olan bu zafer için yeni şehitler veriyor, faşist DAİŞ çetelerine karşı, canımızla, kanımızla direniyoruz" dedi.

IŞİD'in Kobanê'de son günlerini yaşadığını belirten MLKP Rojava, "Bunun için tüm kozlarını oynayan kanlı çeteler, yine de, tarihin çöp sepetine gitmekten kurtulamayacaklar. Kobanê'nin doğu cephesinde, çetelerin varlıklarıyla kirlettikleri son mevzileri temizlemeye başlayan birliklerimiz, çok sayıda DAİŞ çete mensubunu imha etmiştir" ifadelerini kullandı.

Oğuz Sarıhan'ın yaşamını yitirdiği çatışmalara dair şu bilgiler verildi:

"30 Aralık günü, sabah saatlerinde çetelere karşı sürdürülen temizlik harekatı sırasında, aralarında MLKP savaşçısı Algan Zafir'in de (Oğuz Sarıhan) bulunduğu bir grup YPG savaşçısı şehit düşmüştür. Doğu cephesindeki son mevzilere doğru ilerlemekte olan birliklerimize karşı, çaresizlik içinde saldırılar gerçekleştiren faşist DAİŞ çeteleri, kırılan iradelerini ve uğradıkları bozgunu örtmeye çalışıyorlar.

Partimizin 'Rojava devrimini savunmaya, savaş siperlerine!' çağrısına uyarak yoldaşlarıyla birlikte Kobanê'deki mevzileri güçlendirmeye gelen Oğuz Sarıhan yoldaşımız 6 Aralıktan beri en önde dövüşenlerimizdendi. O, büyük bir istek ve kararlılıkla, eğitimini tamamlayıp, mevzilere koşarken, Şehit Paramazların, Arinlerin, Saryaların hesabını sorma bilinciyle yürüyordu faşist DAİŞ çetelerinin üstüne. Oğuz yoldaşımız, eğitimlerde kurallı, gündelik yaşamda emekçi, öne atılmakta kararlı bir savaşçıydı. Bulunduğu mevzilere varlığıyla güç katıyordu. O, genç ömrünü, onur ve özgürlük kavgasının en önünde dövüşerek tamamlarken, hepimize güçlü bir miras ve umut dolu heyecanlar bıraktı. Onun hayali olan, sosyalizmin zaferini kazanmak, özgürlükler dünyasını kurmak ve yaşatmak boynumuzun borcudur.

Yeni bir mücadele yılını karşıladığımız şu günlerde, şehitlerimizin dünya halklarına armağanı, DAİŞ çetelerinin yenilgisi ve Kobanê direnişinin zaferi olacak.

Ona ve şehitlerimize uğruna düştükleri onur ve özgürlük davasının zaferini armağan edeceğiz.Onlarla güçlüyüz, onlarla onurluyuz. Oğuz Sarıhan Ölümsüzdür!

Şehidimizin sicili aşağıdaki gibidir;

Parti Adı: Algan Zafir
Adı Soyadı: Oğuz Sarıhan
Anne adı: Ayşe
Baba Adı: Enver
Doğum Yeri: Mardin
Doğum Tarihi: 01/07/1991
Kobanê'ye geliş tarihi: 6/12/2014" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa - Ankara yolu yine kapandı!

SONRAKİ HABER

Kentlerde yoksullara yer yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...