19 Temmuz 2011 06:57

Türkiye ile Federal Kürdistan arasında yeni sınır kapıları açılıyor

Türkiye ile Federal Kürdistan Bölgesi arasında iki yeni sınır kapısı açılıyor.İki ülke gümrük yetkilileri, 7.4 milyar doları geçen ticaret hacmi ve 1.6 milyon araç trafiğine tek sınır kapısının yetersiz kaldığının tespit edildiğini açıkladı.26 kişilik Türkiye heyeti Irak’ın Duhok kentinde Fede

Türkiye ile Federal Kürdistan arasında yeni sınır kapıları açılıyor
Paylaş

Türkiye ile Federal Kürdistan Bölgesi arasında iki yeni sınır kapısı açılıyor.

İki ülke gümrük yetkilileri, 7.4 milyar doları geçen ticaret hacmi ve 1.6 milyon araç trafiğine tek sınır kapısının yetersiz kaldığının tespit edildiğini açıkladı.

26 kişilik Türkiye heyeti Irak’ın Duhok kentinde Federal Kürdistan Bölgesi’nden yetkililerin yer aldığı heyet ile bir araya geldi. Uzun süren görüşmeler  sonucunda heyetler anlaştı ve iki yeni sınır kapısının açılması için protokol imzalandı.

Irak’a giden 26 kişilik heyetin içinde yer alan Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Irak sınırına açılacak yeni sınır kapılarının Ovaköy-Karavela ve Sinova-Aktepe bölgesi üzerinde kurulacağını ifade etti. Yıldız, “Son dönemlerde Habur Sınır Kapısı çok sıkışıyordu, çünkü günde 5 ile 6 bin araç işlem yapıyor. Bu bazen çok sıkıntılı bir duruma neden olabiliyordu. Şimdi bunun önünü açmak, ticaret yollarını genişletmek ve vatandaşlarımızı oralar ile entegre edebilmek için bu çalışmalar başlatıldı” dedi. Prensip olarak iki kapının yapılmasının gündeme geldiğini belirten Yıldız, “Heyetler yaklaşık bir ay içinde tekrar bir araya gelecek ve çalışmalara başlanacak” dedi. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

Petkim işçileri eylemleri sürdürüyor

SONRAKİ HABER

‘Bölge’de generaller görev yapacak’ haberlerine yalanlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...