18 Aralık 2014 01:00

Direnişi kırmak için gönüllü çıkış

Biz Lüleburgaz’da bulunan Danone Fabrikası işçileri, Türk-İş’e bağlı Tekgıda-İş’ten istifa edip DİSK/Gıda-İş’e geçtikten sonra, hazırladığımız toplusözleşme taslağını Danone işverenine gönderdik ve işvereni toplusözleşme masasına oturmaya çağırdık.

Paylaş

Danone İşçileri*

Biz Lüleburgaz’da bulunan Danone Fabrikası işçileri, Türk-İş’e bağlı Tekgıda-İş’ten istifa edip DİSK/Gıda-İş’e geçtikten sonra, hazırladığımız toplusözleşme taslağını Danone işverenine gönderdik ve işvereni toplusözleşme masasına oturmaya çağırdık. İşveren, bugüne kadar, işçilerin çağrısına yanıt vermedi. Masaya oturmamakta direnen işveren, bizleri bölmek, eylemlerimizi zayıflatmak ve bize korku salmak için 20 Kasım’da panoya, işçilere seslenen bir duyuru astı. Duyuruda, fabrikada daralmaya gidileceğini, öncelikle gönüllü işçilerden olmak üzere 30 işçiyi işten çıkaracağını, gönüllü çıkmak isteyenlerin 27 Kasım’a kadar başvuru yapmalarını istedi. Buna karşı biz sendikamız Gıda-İş’le oturup durumu değerlendirdik ve gönüllülerin dışında bir işçi dahi atılırsa, işyerini terk etmeme kararı alarak, bu eylem kararımızı kamuoyuna duyurduk.
Ancak bugüne kadar gönüllü arkadaşlara çıkış verilmediği gibi, hiçbir açıklama da yapılmadı. İşveren yetkililerine sorulduğunda, beklemelerini Grup Danone’den onay beklendiğini söylüyorlar. Gönüllü olan arkadaşlar zaten maddi sıkıntı içinde olan, borcu olan, zor durumda olan arkadaşlarımız. Dilekçelerini geri çekmek isteyen arkadaşlar oldu. Dilekçeleri geri çekmelerini de kabul etmediler. Bu tavrıyla işveren, arkadaşların psikolojisini iyice bozmuş durumda. Arkadaşlarımızın önünde bir belirsizlik var. İşyerinde çalışma düzeni, iyice bozulmuş durumda. Motivasyonu düşen arkadaşların yapacakları herhangi bir iş kazasından tamamen işveren sorumlu olacak, bunu hatırlatmak isteriz.
Biz Danone Lüleburgaz işçileri olarak, en doğal hakkımızı kullanarak sendila değiştirdik. İşverenin hakkımıza saygı göstermesini istiyoruz. İşveren bir an önce masaya oturmalı, çalışanların taleplerini dinlemeli, biz bunu istiyoruz.
Zafer direnen Danone işçisinin olacak!

*Lüleburgaz

ÖNCEKİ HABER

2014 bitti bitiyor

SONRAKİ HABER

Kaygılıyım!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...