15 Mayıs 2014 12:52

Erdoğan, Soma'da genç kadını yumrukladı!

283 madencinin hayatını kaybettiği 'Soma'yı ziyareti sırasında protestoyla karşılaşan ve bir süpermarkete giren Başbakan Tayyip Erdoğan'ın burada biri erkek biri kadın iki kişiyi yumrukladığına dair görüntüler ortaya çıktı. Fatih Polat ve Özer Akdemir, olayın görgü tanıklarıyla konuştu. İşte tanıkların açıklamaları...

Erdoğan, Soma\'da genç kadını yumrukladı!
Paylaş

Fatih POLAT
Özer AKDEMİR
Soma

Soma’daki işçi katliamının ardından ilçeye gelen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kendisini protesto eden bir kadın ve bir erkeğe yumruk attığı görüntüler ortaya çıktı. Konuştuğumuz iki Somalı esnaf kadın, olayın etkisinden hâlâ kurtulamazken özellikle kadın mağdura dair tanıklıklarını gazetemize anlattı. İki kadın, Başbakan Erdoğan’ın halkın tepkisi sonrası girdiği bir markette, kendisine “Babamın katilinin burada ne işi var” diyen 15-16 yaşındaki bir kız çocuğunu yumrukladığına tanık olduklarını söyledi.

HÂLÂ DEHŞET İÇİNDEYİM
Yaşadıkları şaşkınlık ve korkunun etkisi geçmemiş olan kadınlar isimlerini vermek istemediler. Üniversitede öğrenci olduğunu ve devlet görevlisi olan nişanlısının başına geleceklerden endişe ettiği için adını vermek istemediğini belirten G.K adlı genç kadın, yaşadıklarını şöyle anlattı. “Yeşil Portakal adlı marketin önündeydik babamla. Başbakana yoğun bir tepki vardı. Korumalar, polisler o arbede, protesto sırasında bizim bulunduğumuz yere doğru yöneldiler. Başbakan da ortalarındaydı. Biz bunun üzerine babamla ve aynı işyerinde çalıştığımız ablayla marketin içine girdik. Başbakan manav reyonun olduğu yere geldiğinde genç bir kız, 15-16 yaşlarında, “babamın katilinin burada işi ne” diye bağırdı. Bunun üzerine Başbakanın kızın başını koltuğunun altına alarak yumruklarıyla defalarca vurduğunu gördüm. Kız “yapma Abi” diyordu. Ben böyle bir şey görmedim. Dehşet içinde kaldım. Bir Başbakan nasıl böyle bir şey yapabilir, bu neyin kini diye. O gün ve tüm gece bu gördüklerimin şokunu atlatamadım. Bu olaylar olurken babam da yanımdaydı. Size bunu anlatırken hâlâ titriyorum ve çok korkuyorum. Nişanlımın, benim başıma bir şeyler gelmesinden korkuyorum”.

BÜTÜN GÖRÜNTÜLERİ TOPLADILAR
Yaşadığı şoku atlatamadığı gözlenen genç kadın olayları, Başbakanın kız çocuğuna vurmasını Yeşil Portakal adlı market çalışanlarının da gördüğünü söyledi.
Bu olaylarla ilgili görüşmeye gittiğimiz market çalışanları ise tanık oldukları şeyleri anlatmak istemediler. Birisi ‘ben görmedim, yoktum burada’ derken, bir diğeri ‘ben içerideydim’ demeyi tercih etti. Manav reyonunun hemen önündeki kamera görüntülerini görmek istediğimizi söylediğimizde ise görüntülerin olmadığını ileri sürdüler. “Görüntüleri aldılar mı” sorumuza net yanıt vermekten kaçınan market çalışanları, ısrarlı sorumuz üzerine “Bazı devlet görevlileri, dedektif tipli kişiler geldiler, caddede görüntüleri topladılar. Ama halktan çok sayıda çeken oldu” dediler.

OLAYIN GÖRGÜ TANIĞI İLE YAPTIĞIMIZ KONUŞMA:

-    Ya o kızın adını biliyor musunuz hani Başbakanın...

Görgü tanığı: Dövdüğü mü?
 
- Evet

Görgü tanığı: Arkası dönük yaptığı için gözümün önünde oldu.

- Yüzüne mi vurmuş?

Görgü tanığı: Yüzüne vurdu başına, başına...

- Çocuk kaç yaşındaydı...

Görgü tanığı: ?

- Gazetelerde görmedim bunu.

Görgü tanığı: Çekilen görüntüler var ama dışarıdan görenler de olmuştur.

- Nerde o görüntüler, basınla oturup konuşabilir misiniz ?

Görgü tanığı: Bilmiyorum

- İsim vermeyelim siz anlatın

Görgü tanığı: İsim çıkmayacak di mi?

- Yok çıkmayacak

Görgü tanığı: Hangi gazete peki?

- Evrensel Gazetesi

Görgü tanığı: Size güveniyorum çıkmasın adım.

- Tamam. Şimdi olay nerde oldu?

Görgü tanığı: Yeşil Portakal markette. Arbede çıktı ve biz öne doğru kaçtık. Başbakan markete kaçtı. Yığılma oldu bizim üzerimize geliyorlar diye markete doğru geçtik. Sonra arkamızdan geliyorlar diye markete geçtik. Başbakan birini tuttu. Kız mı erkek mi göremedim yani gördüm de o şokla hatırlamıyorum. Kolunun altına alarak defalarca vurmaya başladı.

- Sen gördün ama kız mı erkek mi olduğunu tam olarak gördün mü?

Görgü tanığı: Onu hatılamıyorum görenler kız diyor. Kız da babamın katilinin burada ne işi var diyor. Esnaflar söyledi.  O yüzden vurdu diyorlar..

Başka bir görgü tanığı: kızdı. kız

- 15 yaşındaymış galiba...
 
görgü tanığı: 15-16 yaşlarında. Ben hayatımda böyle bir şey yaşamadım. Bir başbakan vatandaşına nasıl vurabilir. O yüzündeki ifade o sinir.. ayırıyorlar, saldırıyor bir daha.. hala atlatamadım. Abi gözümle gördüm. Yanımda babam vardı. Orada  market görevlileri de vardı. Korkup söyleyemezlerse bilmiyorum ama.

- Marketin içindemi girişinde mi oldu.

Görgü tanığı: Girişinde oldu. Manav reyonu tarafında. İçe dönüktü sışa dönük olsa zaten kameraya çeken çok olurdu.

- Adınızı ve fotoğrafınızı kullansak..

görgü tanığı: ailem var. Onlara zarar gelmesinden korkuyorum. Bunların yapmayacağımı şey yok.

Telefonum elimdeydi ama hiç fotoğraf çekemedim. Canımızı zor kurtardık. Çekip gidelim diyorum baba. Diyorum ya  bir iki kere de vurmadı. Ayırıyorlar tekrar vuruyor.

Başka bir görgü tanığı: kız ‘abi yapma’ diye bağırıyordu

 

YENİ BİR GÖRÜNTÜ DAHA ORTAYA ÇIKTI
Ortaya çıkan başka bir görüntüde ise Başbakan'ın bir erkeğe vurduğu görülüyor

 

ÖNCEKİ HABER

Batman \'KCK\' davasında 8 tahliye

SONRAKİ HABER

Suriye sınırında şiddetli patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...