06 Temmuz 2018 07:32
Son Güncellenme Tarihi: 06 Temmuz 2018 08:03

HDP'nin barajı aşmasına kızan Erdoğan, hıncını CHP'den çıkardı!

Seçimde yüzde 7 oy kaybeden AKP'nin lideri Tayyip Erdoğan, HDP'nin barajı aşmasından duyduğu öfkeyi CHP'den çıkardı!

Fotoğraf: Murat Kaynak/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada CHP'nin HDP'nin barajı aşmasında rol oynadığını söyledi. Yaklaşık 6 milyon kişinin oyunu alarak TBMM'nin en büyük üçüncü partisi olan HDP için "Bölücü terör örgütünün güdümündeki parti" ifadesini kullanmayı sürdüren Erdoğan, CHP'lilere partiye hesap sorma çağrısı yapmaktan da geri durmadı.

Seçimlere katılım oranının yüzde 86,24 olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Buradan Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanan 50 milyon 68 bin 627 vatandaşımızın her birine şahsım ve milletim adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

HDP'nin barajı aşması ve AKP'nin yüzde 7'lik oy kaybı sonrası partisinin tek başına çoğunluğu sağlayamaması sebebiyle öfkeli olan Erdoğan, bunun sorumlusu olarak da CHP'yi gösterdi.

"CHP, bölücü terör örgütünün güdümündeki partiyi barajın üzerine taşımak için kendisine oy verenlerin bir kısmını oraya yönlendirdi. Ülkesini, milletini, Cumhuriyetini, devletini seven her CHP'liyi, bu utanç için partisinin yönetiminden hesap sormaya davet ediyoruz" diyen Erdoğan, "Türkiye'nin en eski partisini Batı'daki bir avuç marjinalin ve yurt dışındaki bir avuç terör örgütü yöneticisinin oyuncağı haline getirenlerden hem bu millet hem tarih, açık ve net hesabı soracaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "CHP bu hesaplaşmayı kendi içinde yapmazsa bölücü örgütle anamuhalefet partisi arasındaki bağ taktik olmaktan çıkıp esas haline dönüşecektir" dedi.

PAZARTESİ KABİNESİNİ AÇIKLAYACAK

Erdoğan, pazartesi günü yemin töreninin ardından yayınlanacak  1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı KHK'si ile yeniden organize edilmiş haliyle bakanlıkları kuracaklarını ve aynı akşam kabineyi açıklayacaklarını söyledi.  Erdoğan, "İlk etapta bakanlar, bakan yardımcıları, yeniden tanımladığımız kurum başkanları, genel müdürler düzeyine kadar bu kısmı üzerinde detaylı çalışarak bir noktaya getirdik. Benzer işleri yapan kurumları birleştirerek, işlevsiz kalmış kurumları tasfiye ederek devletin işleyişini hızlandırıyor ve etkin hale getiriyoruz. Pazartesi günü Cumhurbaşkanı olarak yemin edip inşallah yeni sisteme göre göreve başlıyoruz. Artık yürütme görevini Meclis tarafından yetkilendirilen Bakanlar Kurulu değil doğrudan Cumhurbaşkanı ifa edecek" şeklinde konuştu.

Erdoğan, yeni kabineye dair açıklamasında "Şimdi artık partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturuyoruz" dedi.

CUMHUR İTTİFAKI DEVAM EDECEK

MHP ile kurulan ve BBP'nin de desteklediği Cumhur İttifakı'nın geleceğine değinen Erdoğan, "Milletvekili dağılımı ve ülkemizin içinden geçtiği durum sebebiyle Cumhur İttifakı'nı Mecliste devam ettireceğiz" bilgisini verdi.

Erdoğan, Millet İttifakı'nın sona ermesine de vurgu yaparak "İttifaklarını pazara kadar bile sürdüremeyenlerin aksine biz ülkemize ve milletimize hayırlı hizmetlere vesile olmaya devam etme inancıyla bu birlikteliğe sahip çıkacağız" dedi.

'OY FARKINI İYİ ANALİZ ETMELİYİZ'

Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisinin aldığı yüzde 50.6 oyla, AKP'nin aldığı yüzde 42.6'lık oy arasındaki farka dikkat çeken Erdoğan, "Seçim sonuçlarını değerlendirirken cumhurbaşkanlığında aldığımız oy ile milletvekili seçiminde elde ettiğimiz netice arasındaki farkı çok iyi analiz etmeliyiz. AK Parti'nin 2007, 2011, 2015 Kasım seçimlerinde, 2007, 2010 ve 2017 halk oylamalarında aldığı sonuçlar ortadadır. Buna karşılık 2015 Haziran'ında ve son seçimlerde üzerinde uzun uzun durmamız gereken sonuçlarla karşılaştık. Biz seçimlerden sadece birinci çıkmakla yetinebilecek, bunu başarı sayabilecek bir siyasi parti değiliz" yorumunda bulundu.

'GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ SEFERBERLİĞİ'

"Bizi yücelten tevazumuz olmuştur. Eğer biz bu tevazuyu kaybettiysek işte bu açık net puan kaybına da neden olmuştur" diyen Erdoğan, yerel seçimlere kadar 24 Haziran'ın muhasebesini yapıp gereken adımları atmak durumunda olduklarını belirtti.

 "2019 Mart'ına kadar belediyeciliğin adını 'gönül belediyeciliği seferberliği' olarak koyuyorum" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Gönüllere girmiyor da vatandaşa eğer tepeden bakıyorsak, bir gurur abidesi olarak bakıyorsak, kusura bakmayın bu millet şamar oğlanı değil. Bir oy verir, iki oy verir ondan sonra kenara koyar. Zaten demokrasinin güzelliği de burasıdır.

Kongremizle birlikte yeni bir oluşum olacak. Şüphesiz ki MKYK'mizden tutun da MYK'mize varıncaya kadar bir değişim, dönüşüm orada da az da olsa yapacağız ama ondan sonra çok yoğun bir maraton başlıyor. Yerel seçimlerin startını vereceğiz ve bu startı verirken de kaşına gözüne değil, hem iş bitirme potansiyeline hem halkla uyumuna bakarak adım atmak durumundayız.

Mevcutları korumak bir yana bugüne kadar istediğimiz neticeye ulaşamadığımız nice belediyeyi partimizin saflarına katacağımıza inanıyorum.

Bugün dünden daha güçlüyüz ama bu gücümüzü tevazu üzerinde yükseltmeliyiz." (Ankara/AA)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da adliye çalışanına evinin çıkışında silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

TCDD arazilerinin devredilmesine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...