21 Nisan 2016 14:33

‘Dünyanın fanzini’ İstanbul’da

Taksimve Kadıköy’deki farklı mekanlarda düzenlenecek olan FanzineIST Festival, fanzin meraklılarını buluşturacak.

Paylaş

Türkiye ve dünyadan birçok fanzinin yer alacağı FanzineIST Festival, yarın başlıyor. 24 Nisan’a kadar devam edecek festival, İstanbul’un farklı mekanlarında gerçekleştirilecek.

İspanya, İsveç, Yunanistan, İtalya, Bulgaristan, Avusturya ve Türkiye’den 90’ı aşkın fanzinin yer alacağı festival kapsamında;Tasarım Atölyesi Kadıköy, Neverland Hostel, Peyote ve Arkaoda’da fanzin stantları kurulacak, bağımsız fotokopi yayıncılığıyla ilgili söyleşi ve film gösterimleri yapılacak, konserler düzenlenecek. 

FANZİN ÜZERİNE FİLMLER VE ATÖLYELER 

Festivalin ziyaretçileri; Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen çizgi roman, illüstrasyon, müzik, spor, edebiyat, sanat ve mizah fanzinlerini inceleme ve satın alma imkanı bulacak. 

FanzineIST Festival’de, Amerikalı Çizgi Roman Eğitmeni Michael Ferrara’nın çizgi roman fanzinlerinin tarihiyle ilgili sunumu ve çizgi roman atölyesi ile, İtalyalı Sanatçı Michela Palermo’nun “Kişisel yayıncılık üretiminde tasarım: Fanzinlerden fotoğraf kitabına” sunumu ve Deniz Beşer’in moderatörlüğünde Tolga Güldallı ile “Türkiye’de ’90’lı yıllardaki fanzin kültürü” üzerine bir söyleşi de olacak.

Sırbistan ve Brezilya’dan fanzin filmleri gösterimlerinin yanı sıra In Hoodies, Young Shaven, Ağaçkakan, Foton Kuşağı, Zemin Kat ve Zoomk-Ru-Tu gruplarının konserleri de festival programında yer alıyor. FanzineIST Festival programı hakkında detaylı bilgi fanzineist.com adresinde. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Hukukun üstünlüğünü savunmak için dayanışmaya'

SONRAKİ HABER

PTT'de protokol cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...