10 Mart 2016 13:12

Ege Üniversitesi'nde de imzacı akademisyenlere soruşturma açıldı

Paylaş

Ege Üniversitesi de YÖK'ten gelen emir uyarınca barış isteyen akademisyenlere soruşturma açtı.  

Bölgede süren savaşa dikkat çekmek ve barış talebini dillendirmek için 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' metnine imza attıkları gerekçesiyle 1128 akademisyen, Cumhurbaşkanı ve Hükümet tarafından hedef haline getirilmişti. Bunun üzerine akademisyenler suçlu gibi emniyete ifadeye çağrılmış, birçok üniversite de akademisyenler hakkında soruşturma başlatmış ve içlerinden işinden olanlar da olmuştu.

Son olarak Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nün de imzacı akademisyenler hakkında soruşturma başlattığı ortaya çıktı. Ege Üniversitesi tarafından imzacı 11 akademisyene gönderilen tebligatta YÖK tarafından emir verildiği görülüyor.

Gönderilen tebligatta "Bir grup öğretim elemanının yayınladıkları bildiri ile Devletimizin ülkemizde sürmekte olan teröre karşı mücadelesini katliam ve kıyım olarak nitelendirildiği, Üniversitemiz kadrolarında bulunan ve mezkur bildiriyi imzalayan personel hakkında gerekli işlemin başlatılması Rektörlük Makamının ilgi yazısı ekinde alınan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 13.01.2016 tarih ve 73112577.61-1555 sayılı yazısında bildirilmiştir. Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği uyarınca savunma hakkınız bulunmaktadır" denildi. Akademisyenler 24 Mart günü ifadeye çağrıldı.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Komşuda öfke büyüyor

SONRAKİ HABER

Lula'nın iddianamesi tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...