19 Ekim 2015 12:42

Pendik'te IŞİD kampı: Örgüte katılma hazırlığında olan 53 kişi gözaltına alındı

Pek çok IŞİD üyesinin Türkiye’de yetiştirildiği ve örgüte katılmak, savaşmak üzere Suriye’ye gönderildiği biliniyor. Çok sayıda yabancı IŞİD’li de önce Türkiye’ye gelip eğitim alıyor, ardından Suriye’ye geçiyor. Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamlarını ardından gözler IŞİD’in Türkiye’deki üslerine çevrildi. İstanbul’da IŞİD tarafından adeta kamp olarak kullanılan pek çok adrese baskın düzenlendi, 53 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamlarının ardından gözler IŞİD’in ülke içerisindeki karargahlarına çevrildi. Ülkenin pek çok yerinde IŞİD’in savaş için militan yetiştirdiği, adeta kamp olarak kullandığı evler, okullar, camile olduğu biliniyor. IŞİD’in kamp olarak kullandığı tespit edilen Pendik’te13, Kayaşehir’de lüks bir sitede 5 farklı adrese baskın düzenlendi.

IŞİD saflarında savaşa gitmeye hazırlanan 24’ü 18 yaşın altında çocuklar ile Özbekistanlı ve Tacikistan uyruklu 53 kişi gözaltına alındı.

Grubun küçük çocukları kurdukları okullarda eğittiği ortaya çıktı.

Vatan gazetesinin haberine göre, operasyonlarda okul adı altında faliyet gösteren birçok yere de baskın düzenlendi. 

Kaçak yollarla Türkiye’ye gelerek İstanbul’da Pendik bölgesini kendilerine üs olarak seçen Özbek ve Tacikistan asıllı kişilerin yakın zamanda Suriye ve Irak’a geçerek IŞİD’e katılma hazırlığında olduğu bilgisine ulaşıldı.

Evlerde yapılan aramalarda grupların Suriye ve Irak’ta gidecekleri çatışma bölgelerinin haritaları ve irtibatların olduğu dokümanlar ele geçirildi. 

Çoğu Özbekistan uyruklu 29 kişi sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne, 24 çocuk ise Pendik Çocuk Büro Amirliği’ne götürüldü.

Polisin yaptığı takiplerde Özbekve Tacik uyruklu kişilerin özellikle bu bölgede bodrum katlarını kiraladıkları ve buraları eğitim kampına dönüştürdükleri belirlendi.

El Kaide uzantısı olarak daha çok Afganistan sınırında faliyet gösteren Özbekistan İslami Hareketi, geçtiğimiz Ağustos ayında IŞİD’e biat ettiğini açıklamıştı.

Özbek istihbaratı da Suriye’de 5 binin üzerinde Özbek militanın IŞİD saflarında çatıştığını rapor etmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Aydın geçinen karanlıklar, mankurtlar...

SONRAKİ HABER

Soma davası devam ediyor: Bizden sürekli daha fazla iş istediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...